„Dani otvorenih vrata FINra 2018.“ 27. i 28. april 2018.

„Dani otvorenih vrata FINra 2018.“ 27. i 28. april 2018.
18. Aprila 2018. Komentari isključeni za „Dani otvorenih vrata FINra 2018.“ 27. i 28. april 2018. Aktuelnosti,FINra FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola realizuje projekat “Dani otvorenih vrata FINra 2018”. Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola. Ovo je prilika da učenici obiđu prostorije, uvjere se moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu, na kojoj se obučavaju studenti FINra, te posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima. Učenicima će  biti prezentirano po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U sklopu ovog projekta Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra će 27.04.2018. godine, sa početkom u 10 sati organizirati testiranje za stipendije iz predmeta „Knjigovodstvo“ za učenike završnih razreda srednjih ekonomskih škola sa područja Tuzlanskog kantona i regije.

Cilj ovog testiranja je afirmacija i podizanje nivoa znanja učenika srednjih ekonomskih škola iz oblasti knjigovodstva.  Svrha testiranja je da se okupe najbolji učenici, da im se pruži prilika da prošire i osavremene svoja znanja i vještine, te da budu nagrađeni za postignute rezultate.

Učešće u testiranju za stipendije će uzeti po tri najbolja učenika iz svih ekonomskih škola sa područja Tuzlanskog kantona, koje će odabrati profesori knjigovodstva na osnovu pokazanog znanja u toku nastave.  Testiranje se sastoji od rješavanja testa koji obuhvata knjiženja u glavnoj knjizi i dnevniku sa unosom početnog stanja, knjiženjem poslovnih promjena i utvrđivanjem finansijskog rezultata.

Visoka škola FINra će najbolje učenike (prva tri mjesta) nagraditi stipendijom u vidu umanjenja ukupnog iznosa školarine na Visokoj školi FINra u visini od 100%, 50% i 25%.

Visoka škola FINra će 28.04.2018. (subota) sa početkom u 10 sati u amfiteatru Visoke škole FINra organizira testiranje za stipendije iz oblasti općeg znanja, ekonomije i informacionih tehnologija. Pregled test pitanja objavljen je na web stranici Visoke škole FINra.

Ovo je prilika za učenike koji se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu da dobiju stipendiju na Visokoj školi FINra u Tuzli, te obezbijede besplatno studiranje na ovoj  prestižnoj visokoškolskoj ustanovi.

About The Author

mainmpo