DESETI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA

DESETI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA
22. Juna 2021. Komentari isključeni za DESETI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi  FINra u Tuzli, u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola” uspješno je realizovan deseti ciklus radionica, uz provođenje svih epidemioloških mjera. Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Današnje druženje sa učenicima srednjih škola započela je sa riječima mr. sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja. U svom izlaganju istakla je sljedeće:

U nastavnom planu i programu Visokoškolske ustanove FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Nastavni proces se realizuje  po kombinovanom modelu in class i online, istovremeno. Jedan broj studenata dolaziti na FINra na nastavu (in class), dok ostali studenti mogu pratiti predavanja i vježbe live online, putem Zoom platforme pomoću svih e-uređaja (računara, laptopa, mobitela, tableta). Sva predavanja i vježbe  se snimaju putem Zoom platforme i taj nastavni materijal bude postavljen na E–nastavu, web FINra i dostupan je 24/7 tokom cijele akademske godine. Na ovaj način omogućavamo studentima prisustvo nastavi bez obzira na njihovu dislociranost. I po ovom kombinovanom modelu nastave FINra je jedinstvena.

Budući da su radionice edukativnog i zabavnog karaktera, učenici su se danas zabavili igrajući se logičkih igara i uživali u druženju  sa voditeljima radionica.

Današnje radionice sa primjerima iz prakse održali su:

  • Mala škola programiranja – sc. Aldijana Omerović, predavač na FINra
  • Mala škola računovodstva – Amira Mulasmajić, bacc .oec. asistent na FINra
  • Izrada biznis plana – mr.sc. Adem Azapagić, predavač na FINra i Adisa Šabović, stručnjak iz prakse na FINra
  • Mala škola poslovnog engleskog jezika – mr.sc. Alisa Pejić, predavač na FINra

Vrijedne nagrade učenicima je uručila mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja.

Nagrađeni su sljedeći učenici:

  • Ismar Haskić, Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla,
  • Muhamed Alić, Mješovita srednja škola Kalesija,
  • Ajla Križevac, Mješovita srednja škola Kalesija,
  • Faris Gavranović, Gimnazija ”Meša Selimović”.
About The Author

mainmpo