ELIDA I ADIS AGIĆ ODBRANILI DIPLOMSKE RADOVE NA FINra

ELIDA I ADIS AGIĆ ODBRANILI DIPLOMSKE RADOVE NA FINra
23. Marta 2021. Komentari isključeni za ELIDA I ADIS AGIĆ ODBRANILI DIPLOMSKE RADOVE NA FINra Novosti FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, 21. marta 2021. godine bračni par Elida i Adis Agić iz Gračanice odbranili su diplomske radove i stekli zvanje bachelor finansija i računovodstva.

Studenti su prve generacije studenata Visoke škole FINra. Završni rad odbranili su uspješno, sa najvećom ocjenom.

Adis Agić odbranio je diplomski rad na temu: „Analiza finansijskih izvještaja i njena uloga u prevenciji računovodstvenih prevara“. Adis je  rođen 11.10.1976. godine u Gračanici.

Elida Agić odbranila je diplomski rad na temu: „Analiza poslovanja samostalnih preduzetnika – kreditna analiza sa aspekta zajmodavca na konkretnom primjeru“. Elida je rođena 17.11.1973. godine u Doboju.

Odbrane završnih radova održane su u prostorijama Visoke škole FINra. Komisija za odbranu završnog rada Adisa Agića bila je u sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor Visoke škole FINra, predsjednik,
  2. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor Visoke škole FINra, član-mentor,
  3. Prof. dr. sc. Adil Kurtić, emeritus, profesor Visoke škole FINra, član.

Komisija za odbranu završnog rada Elidi Agić bila je u sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Adil Kurtić, emeritus, profesor Visoke škole FINra, predsjednik,
  2. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor Visoke škole FINra, član-mentor,
  3. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor Visoke škole FINra, član,

Mentor diplomskih radova, doc. dr. sc. Edin Glogić ocijenio je, da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, napisani kvalitetno, zadovoljavaju kriterije izrade rada, rađeni na primjeru iz prakse. Pohvalio je kandidate i čestitao im na odbrani završnog rada, zaželivši im puno uspjeha u karijeri.

Bračni par Agić, studenti Visoke škole FINra zahvalili su se menadžmentu i profesorima ove visokoškolske ustanove na pruženom znanju i osposobljavanju tokom četverogodišnjeg školovanja, posebno se zahvalivši mentoru završnog rada za podršku tokom izrade diplomskog rada.

Izrazili su zadovoljstvo studiranjem na Visokoj školi FINra, ističući da je završetkom školovanja na FINra njihovo znanje i vještine u finansijsko-računovodstvenoj profesiji unaprijeđeno i zaokruženo te predstavlja garanciju za uspješniju karijeru.

To potvrđuje da je Visoka škola FINra ostvarila cilj, da svoje studente ne šalje na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca.

About The Author

mainmpo