FATIMA HODŽIĆ ODBRANILA DIPLOMSKI RAD NA FINra

FATIMA HODŽIĆ ODBRANILA DIPLOMSKI RAD NA FINra
8. Februara 2021. Komentari isključeni za FATIMA HODŽIĆ ODBRANILA DIPLOMSKI RAD NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli 8. februara 2021. godine studentica Fatima Hodžić obranila je  diplomski rad na temu „Finansijski i računovodstveni aspekt otkupa poljoprivrednih proizvoda u ruralnim zajednicama“.

Fatima Hodžić, rođena je  13. 2. 1976. godine u Vitinici (Zvornik). Student je prve, zlatne generacije studenata Visoke škole FINra. Završni  rad odbranila je uspješno, sa najvećom ocjenom, te stekla zvanje bachelor finansija i računovodstva.

Odbrana diplomskog rada održana je  u prostorijama Visoke škole FINra, pred Komisijom koju su sačinjavali:

  1. Prof. dr. sc. Željko Rička, predsjednik
  2. Prof. dr. sc. Ismet Kalić,  mentor, član
  3. Doc. dr. sc.  Edin Glogić, član

Direktor Visoke škole FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, mentor diplomskog rada, ocijenio je da je završni rad urađen na akademskom nivou, pohvalio je kandidatkinju i naveo da se radi o odgovornoj i osobi predanoj račnovodstvenoj profesiji.

Temelje znanja i vještina koje je u praksi  sticala deset godina  kao vlasnica računovodstvenog servisa (OR Knjigovodstveni servis Sapna) unaprijedila je studirajući na FINra. To pokazuje da se i iskusni stručnjaci u praksi opredjeljuju za Visoku školu FINra za nadogradnju postojećeg znanja i vještina, čineći svoju karijeru uspješnijom.

-Vodeći svoj računovodstveni servis Fatima Hodžić bila je predana i posvećena sticanju novih znanja i vještina, čime je unaprijedila nivo znanja u računovodstvenoj profesiji, kazao je mentor prof. dr. sc. Ismet Kalić, direktor FINra.

Studentica Fatima Hodžić izrazila je oduševljenje studiranjem na FINra. Potvrdila  je, da je završetkom školovanja na FINra njeno dvodecenijsko  iskustvo u finansijsko-računovodstvenoj profesiji zaokruženo i unaprijeđeno novim znanjima i vještinama.

Navela je da je na FINra  unaprijedila teoretska i praktična znanja iz oblasti ekonomske struke, koja su joj ranije bila nepoznanica, te stekla visok nivo znanja iz finansija i računovodstva.

Izrazila je zahvalnost menadžmentu i profesorima FINra na podršci i pruženom znanju tokom četverogodišnjeg školovanja.

Fatima Hodžić je ranije pohađala edukacije, koje je provodila edukativno-konsultantska kuća FINConsult, osnivač visokoškolske ustanove FINra. Prošla je edukacije za certificiranog računovodstvenog tehničara, a diplomiranjem je stekla uvjete za redukciju predmeta, kada je u pitanju certificirani računovođa, što je naredni korak u njenoj računovodstvenoj profesiji.

Visoka škola FINra izbor je osoba koje rade na poslovima računovodstva i finansija, koji nastoje usavršiti svoja znanja i vještine, a ova visokoškolska ustanova svojim studentima nudi savremen i kvalitetan spoj teoretskih znanja i praktičnih vještina u oblasti finansija i računovodstva.

FINra je prva i do sada jedina visokoškolska ustanova u BiH, koja je u potpunosti uskladila svoj Nastavni plan i program sa Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH.

Fatima Hodžić

Oznake
About The Author

mainmpo