FINra JEDINSTVENA U REGIONU

FINra JEDINSTVENA U REGIONU
6. Juna 2020. Komentari isključeni za FINra JEDINSTVENA U REGIONU Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli osnovana je jula 2016. FINra je prepoznata kao visokoškolska ustanova  koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. FINra je postavila cilj da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo. U toku je upis pete generacije redovnih i vanrednih studenata u akademsku 2020/2021. godinu. FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena i online, čime je omogućeno da se na FINra upisuju studenti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Omogućen je prelazak studenata sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na II, III i IV godinu studija. Velika je zainteresovanost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studija na FINra za osobe koje imaju završenu trogodišnju školu sa ostvarenih 180 ECTS bodova.

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada. 

NOVO NA FINra

Na FINra u akademskoj 2020/2021. godini se uvodi novi Studijski program ”Računarstvo i informatika” i novo Studijsko usmjerenje ”IT u finansijama i računovodstvu”, koji su u pripremi.

Zbog konstantno izražene potrebe za programerima na tržištu rada kreirali smo novi studijski program “Računarstvo i informatika”. Na ovaj način će se profilirati kadrovi developers/programeri koji imaju osnovna znanja iz ekonomije. Stručne kompetencije svršenih studenata će sadržavati znanja i vještine programera/developera i znanja i vještine iz oblasti finansija i računovodstva. Na ovaj način dolazimo do sasvim novog profila kadrova za kojima postoji konstantna potražnja na tržištu rada u Bosni i Hercegovini i svijetu.

16 RAZLOGA ZA STUDIRANJE NA FINra:

 1. Jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina.
 2. Zaposlenje kod poznatog poslodavca.
 3. Podrška kroz otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i agencija.
 4. Mogućnost sticanja uslova za zvanje certificirani računovođa.
 5. Certifikat za vođenje poslovnih knjiga.
 6. Vrhunski profesori, koji će Vam prenijeti svoja znanja, vještine i dugogodišnja praktična iskustva.
 7. Moderne učionice sa e-tablama i savremena IT oprema.
 8. Stipendije tokom studiranja.
 9. Praksa u privatnim i javnim kompanijama i institucijama.
 10. Pristup e-biblioteci eBook Business Subscription Collection koja broji 16.500 knjiga iz oblasti savremene ekonomije (finansije, računovodstvo, revizija, menadžment, IT, standardi).
 11. Prisustvo FINconsultovim seminarima i savjetovanjima, bez naknade tokom studiranja.
 12. Govorit ćete fluently poslovni engleski jezik.
 13. Pristup e-izdanju međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant, bez naknade tokom studiranja.
 14. Obezbijeđena besplatna literatura.
 15. Četverogodišnji (8 semestara) studijski program (240 ECTS).
 16. Plaćanje u 12 rata.

FINra će za akademsku 2020/2021. godinu dodijeliti stipendije svim učenicima srednjih škola, koji pristupe testiranju za stipendije. Naredni termin testiranja za stipendije je subota, 27. juni 2020. u 10 sati, amfiteatar FINra i online.

Posjetite nas na adresi Mitra Trifunovića Uče br. 9 Tuzla.

Tel.: +387 35/310-390   

E-mail: [email protected]

Web: www.finra.ba

About The Author

mainmpo