FINra PARTNER U ORGANIZACIJI 6. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE FORENZIČKA REVIZIJA 2020 BEOGRAD

FINra PARTNER U ORGANIZACIJI 6. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE FORENZIČKA REVIZIJA 2020 BEOGRAD
23. Novembra 2020. Komentari isključeni za FINra PARTNER U ORGANIZACIJI 6. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE FORENZIČKA REVIZIJA 2020 BEOGRAD Aktuelnosti,Novosti FINra

FINra PARTNER U ORGANIZACIJI 6. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE FORENZIČKA REVIZIJA 2020 BEOGRAD

Visoka škola FINra je 12. i 13. novembra 2020. godine bila partner u organizaciji međunarodne i regionalne konferencije o forenzičkoj reviziji, pod nazivom:

6. Međunarodna konferencija “FORENZIČKA REVIZIJA 2020“, 12. i 13. novembar, Beograd, Srbija.

Na konferenciji je učešće uzeo veliki broj svjetskih stručnjaka iz oblasti forenzičkog računovodstva i revizije. Među stručnjacima iz Amerike, Kanade, Engleske, Holandije, Belgije, Hrvatske, Crne Gore i domaćina Srbije, našli su se i aktivno učešće uzeli profesori sa Visoke škole FINra i to:

  1. dr.sc. Edin Glogić,
  2. dr.sc. Zoran Jasak,
  3. dr.sc. Senada Kurtanović i
  4. dr.sc. Nataša Simeunović.

Cilj ove međunarodne konferencije je bio okupiti stručnjake i predstavnike akademske zajednice koji će predstaviti svoje radove, izložiti iskustva o mjestu i ulozi forenzičke revizije u suzbijanju i suprostavljanju izazovima finansijskog kriminala.

U fokusu su bili aspekti: Koje su najveće prijetnje rizika finansijskog kapitala danas? Kojim su tipovima finansijskog kriminala izložene finansijske institucije? Koliko su sigurne firme da mogu detektovati ove tipove kriminala? Šta je to što sprečava razvoj finansijskog kriminala? Kako forenzička revizija u okviru funkcije korporativne regulatorne usaglašenosti može unapređivati svoj kapacitet detekcije i prevencije finansijskog kriminala?

FINra je partnerstvom u organizaciji međunarodne konferencije i aktivnim učešćem njenih profesora u diskusijama dokazala svoj kvalitet i svoju opredijeljenost da je uvijek u samom vrhu kada je u pitanju finansijsko-računovodstvena profesija.

About The Author

mainmpo