FINra PONOSNI PARTNER “BH FUTURES FOUNDATION”

FINra PONOSNI PARTNER “BH FUTURES FOUNDATION”
17. Decembra 2021. Komentari isključeni za FINra PONOSNI PARTNER “BH FUTURES FOUNDATION” Aktuelnosti,Novosti FINra

U prostorijama Visokoškolske ustanove FINra održane su radionice Futures Leaders Summit 2021 u periodu od 15. decembra do 17. decembra 2021. godine. Futures Leaders Summit, u organizaciji Fondacije budućnosti u BiH, a u saradnji sa BH Engineering Weeks, prvi put se održava u Tuzli. Učešće je uzelo više od 1.000 kandidata iz čitave BiH među kojima su i studenti FINra.

Ponosni partner ovog projekta je Visokoškolska ustanova FINra Tuzla.

Program događaja bio je podijeljen u tri dijela. Prvi dan je bio posvećen edukaciji, i prisutni su imati priliku da nauče više o pronalasku prave karijere za njih, o uspješnom pisanju naučnog rada i čuli su iz prve ruke koje će to vještine biti potrebne u budućnosti rada i kako objediniti različite setove vještina u jedan posao. Drugi dan je bio rezervisan za tehnologiju i posjete šest lokalnih kompanija, a nakon toga fokus je bio na digitalnoj transformaciji i tome kako je COVID pandemija ubrzala tehnološki svijet. Posljednji dan konferencije u fokusu je bilo liderstvo, a razgovaralo se o vještinama potrebnim za četvrtu industrijsku revoluciju, razvijanju samopouzdanja u poslovnom okruženju, i kompleksnosti organizacije megalomanskih događaja kao što su Olimpijske igre.

”Summit je organizovan imajući u vidu tri ključna temelja fondacije, a to su obrazovanje, tehnologija i liderstvo. Naša misija je da mladim ljudima u Bosni i Hercegovini omogućimo pristup svemu od navedenog i za svaki dan smo pripremili vrhunske svjetske stručnjake, koji učestvuju u kreiranju globalnih trendova u svojim industrijama. Ne sumnjamo da će sadržaj biti koristan za sve studente i one koji traže posao u STEM industrijama i da će im itekako značiti u njihovim budućim karijerama“, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Studenti FINra su prisustvovali radionicama, panelima i predavanjima koje su održali predstavnici iz Netflixa i IT kompanija HTEC group i ZenDev. U okviru radionice „Tech Tutorial/Company Visit„ naši studenti Mehmed Čajić, student IV godine studijskog programa „Finansije i računovodstvo“  i Kerim Lugonić, student II godine studijskog programa „Računarstvo i informatika“,  pod mentorstvom HTEC inžinjera, predstavili su model optimizacije rute za  dostavu proizvoda.

FINra kao društveno odgovorna obrazovna institucija je prepoznala značaj i podržala realizaciju ovog projekta. Jedan od ključnih strateških ciljeva FINra jeste učešće u radionicama i edukacijima namijenjenim mladim ljudima, kao budućim nosiocima ekonomskog i društvenog progresa. Sve benefite koje nudi Visokoškolska ustanova FINra za svoje studente su samo jaki temelji ka sigurnoj i uspješnoj budućnosti njenih studenata.

About The Author

mainmpo