FINra  – PRAKSA, STIPENDIJE I ZAPOSLENJE

FINra  – PRAKSA, STIPENDIJE I ZAPOSLENJE
20. Augusta 2018. Komentari isključeni za FINra  – PRAKSA, STIPENDIJE I ZAPOSLENJE Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli ima za cilj da svoje  studente po završetku studija ne šalje na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca ili da ih podrži u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenog servisa ili savjetodavne agencije.

Znanja i vještine koje stiču studenti na predmetu Praktično osposobljavanje, kao i drugim predmetima predviđenim Nastavnim planom i programom na FINra, su prepoznati na tržištu rada i kod poslodavaca.

U 2017/2018. akademskoj godini FINra je dodijelila 5 stipendija, a u 2018/2019. godini 11 stipendija za najbolje redovne studente.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr.sc. Jasmira Avdić, certificirani računovođa, predavač na predmetu Praktično osposobljavanje, je kazala:

„Znanje i vještine koje naši studenti stiču radom u aplikativnim računovodstvenim programima, praktično im omogućava i sticanje znanja i vještina u  vođenju poslovnih knjiga privrednih društava i poduzetnika – obrtnika. Dakle, naši studenti će biti osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga, što će biti osnov za izdavanje i odgovarajućeg certifikata za vođenje poslovnih knjiga, po završetku studija“.

 

FINra je potpisala sporazume o poslovnoj saradnji sa više od 100 uspješnih firmi na TK i široj regiji, u kojima naši studenti obavljaju praksu. Neke od njih su: Memprom doo Tuzla, Herceg doo Srebrenik, UKC Tuzla, Služba za zapošljavanje TK, Džena doo Gradačac, Dommers lighting doo Gradačac, Hempro doo Gradačac, Transturist dd Tuzla, Plamingo doo Gračanica, Privredna komora TK, Bingo doo Tuzla,  Index doo Gračanica, Variplast doo Gračanica, ITK Musić doo Srebrenik, Alfe Mi doo Živinice, te mnoge druge.


Uspješne firme u koje naši studenti idu na praksu, u skladu sa svojim mogućnostima dodijeljuju i stipendije. Studente sa kojima budu zadovoljni tokom njihove četvorogodišnje prakse, će zaposliti po završetku fakulteta, jer su naši studenti „gotov proizvod“. Na ovaj naćin naši studenti dolaze do vrhunskog cilja, a to je da po zavšetku studija imaju obezbijeđen posao.

About The Author

mainmpo