FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA

FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA
25. Februara 2022. Komentari isključeni za FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra Tuzla u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“ organizovat će četiri  radionice za učenike završnih razreda iz oblasti računovodstva i knjigovodstva, programiranja i informatike, biznis plana, poslovnog engleskog jezika.

Mala škola računovodstva i knjigovodstva, Mala škola programiranja i informatike, Izrada biznis plana, Mala škola poslovnog engleskog jezika radionice su koje će biti realizirane od februara do maja 2022. godine u vremenskom rasponu od 10 sedmica.

Prateći tokove u privredi FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama  tržišta rada, kako bi se  srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz navedenih oblasti.

Dobrodošlicu na Visokoškolsku ustanovu FINra, prisustnim učenicima zaželio je direktor prof.dr.sc. Ismet Kalić: “Radionice su osmišnjene da vama, učenicima završnih razreda srednjih škola, pomogne i olakša odluku o tome šta želite biti u budućnosti, koje zanimanje da odaberete. Kroz ove radionice će vam se približiti zanimanja koja su najtraženija u svijetu, a to su: programeri, računovođe, revizori, finansijski menadžeri i IT stručnjaci. Radionice su edukativnog, informativnog, zabavnog i takmičarskog karaktera. Želim vam dobro druženje, da steknete nova poznanstva i da odaberete zanimanje koje volite.”

Također, prisutnima su se obratili i zamjenik direktora doc.dr.sc. Edin Glogić i pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović, mr.sc. Adem Azapagić, predavač na FINra mr.sc. Alisa Pejić, predavač na FINra i student I godine, stipendista sa studijskog programa Finansije i računovodstvo, Ahmedin Hasanović.

Ovim prigodbenim druženjem FINra nastavlja tradiciju prenošenja kvalitetnog znanja kada su u pitanju teme iz oblasti računovodstva, informatike, finansija, poduzetništva i poslovnog engleskog jezika.

Učešće na projektima mogu uzeti svi učenici srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Projekat je takmičarskog karaktera, ali je i prilika da učenici razmijene iskustva, da se pripreme za cjeloživotno učenje, razviju funkcionalnu pismenost i komunikacijske vještine, te upoznaju i druže.

Projekat je osmišljen na način da će se dio aktivnosti realizovati online, a drugi dio inclass  u prostorijama Visokoškolske ustanove FINra Tuzla, uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera zdravstvene zaštite učenika i osoblja, koje će učestvovati u navedenim projektima.

Za najuspješnije učenike sa ostvarenim najboljim rezultatima, dodijelit će se stipendije od 10 do 100%  i vrijedne nagrade tableti, pametni satovi, power bank, slušalice i mnoge druge.

Radionice Mala škola knjigovodstva i računovodstva i Mala škola programiranja i informatike održat će se 02.03.2022. godine (srijeda) online i inclass.

Prijave učesnika za sve četiri radionice projekta “Profesionalne orjentacije učenika završnih razreda” možete pronaći na našoj web stranici www.finra.edu.ba

About The Author

mainmpo