Menadžment visokoškolske ustanove FINra prof.dr.sc. Ismet Kalić, direktor, doc.dr.sc. Edin Glogić, zamjenik direktora i Nermina Kalić, rukovodilac službe za finansije i računovodstvo posjetili su danas Gradsku upravu Tuzla, gdje im je bio domaćin doc.dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Grada Tuzla. 

Uprava Grada Tuzle, visokoškolska ustanova FINra i edukativno-konsultantska kuća FINconsult, kao osnivač FINra, imaju dugogodišnju uspješnu saradnju. Dugogodišnja saradnja dobila je i nove sadržaje koji su predviđeni tripartitnim Sporazumom o poslovnom povezivanju i saradnji, potpisanim tokom današnje posjete. Sporazum predviđa povezivanje javnog i privatnog sektora, realizaciju zajedničkih projekata u oblasti unapređenja i razvoja visokog obrazovanja, nauke, struke i privrede. 

Predstavnici visokoškolske ustanove FINra su se zahvalili gradonačelniku Lugaviću za iskazivanje interesa za unapređenja razvoja u segmentu visokoškolskog obrazovanje i nauke, te intenziviranja primjene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju subjekata koji obavljaju privrednu djelatnost na području Grada Tuzle. 

Gradonačelnik Grada Tuzle doc.dr.sc. Zijad Lugavić je istakao važnost saradnje Uprave Grada Tuzla sa visokoškolskom ustanovom FINra, koja je u procesu prerastanja u Univerzitet FINRA, kao i dugogodišnje saradnje sa FINconsultom. Gradonačelnik očekuje unapređenje saradnje u realizaciji projekata i u drugim oblastima društvenih djelatnosti, obrazovanja, kulture, sporta, kao i drugim segmentima od interesa za mlade na području Grada Tuzle.