FINra U POSJETI SREDNJIM ŠKOLAMA

FINra U POSJETI SREDNJIM ŠKOLAMA
28. Decembra 2018. Komentari isključeni za FINra U POSJETI SREDNJIM ŠKOLAMA Aktuelnosti,Nekategorisano FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  Tuzla  je u okviru projekta „Profesionalne orijentacije učenika srednjih škola“ posjetila završne razrede srednjih škola u: Tuzli, Gračanici, Lukavcu, Sapni, Teočaku i Živinicama. U narednom periodu u planu su posjete i ostalih srednjim školama Tuzlanskog kantona i šire regije.

Srednja mješovita škola Gračanica

Cilj Projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Srednja mješovita škola Sapna

Učenicima koji se u svojoj profesinalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu, daje se preporuka da se upišu na FINra.  

JU Gimnazija Živinice

Nastavno osoblje i studenti FINra posjetu srednjim školama koriste da prezentiraju Nastavni plan i program FINra, koji predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse.

Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanja studenti stiču znanja i vještine  prepoznatljive i tražene na tržištu rada.

Ekonomska – trgovinska srednja škola Tuzla

Nastavni predmet „Praktično osposobljavanje I, II i III“ na kojem studenti stiču praktična znanja i vještine rada u aplikativnim računovodstvenim programima i vođenju poslovnih knjiga, čini FINra jedinstvenom u regionu.

Mješovita srednja škola Teočak

Osim osnovne literature i knjiga koji su besplatni na FINra, studenti imaju besplatan pristup elektronskoj biblioteci eBook Business Subscription Colleciton, koja broji više od 16.500 kniga,  od deset najvećih svjetskih izdavača iz oblasti savremene ekonomije.

Behram – begova medresa Tuzla

FINra je zaključila više od 100 sporazuma sa uspješnim firmama sa područja cijele Bosne i Hercegovine.  Ovim sporazumima je omogućeno studentima FINra da obavljaju  praksu, dobiju stipendiju i zaposle se po završetku studija u tim firmama. Konceptom praksa – stipendije – zaposlenje  FINra ispunjava jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija neće slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. Na ovaj način FINra će dati značajan doprinos nastojanju da naši mladi ostaju u Bosni i Hercegovini.

Mješovita srednja ekonomsko – hemijska škola Lukavac

FINra je u Nastavni plan i program uvrstila predmete predviđene Jedinstvenim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini. Studenti  FINra po završetku studija će imati položene predmete za sticanje zvanja  certificirani  računovođa, kao i tri od pet predmeta predviđenih za sticanje zvanja ovlašteni revizor.

FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena.

Visoka škola FINra omogućila je prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova na prvu, drugu i treću godinu studija.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona + 387 35 310 390, e-mail [email protected], na adresi Mitra Trifunovića Uče 9 , Tuzla.

About The Author

mainmpo