FINRA UČESTVOVALA NA KONFERENCIJI ‘’PRVIH 300’’ U ORGANIZACIJI INVESTICIJSKE FONDACIJE IMPAKT

FINRA UČESTVOVALA NA KONFERENCIJI ‘’PRVIH 300’’ U ORGANIZACIJI INVESTICIJSKE FONDACIJE IMPAKT
18. Maja 2022. Komentari isključeni za FINRA UČESTVOVALA NA KONFERENCIJI ‘’PRVIH 300’’ U ORGANIZACIJI INVESTICIJSKE FONDACIJE IMPAKT Aktuelnosti,Novosti FINra

Investicijska fondacija IMPAKT organizovala je konferenciju „Prvih 300“ koja se održala 17.5.2022.g. u hotelu Hills, Ilidža. Ispred Visokoškolske ustanove FINra, konferenciji su prisustvovale pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović i Nermina Kalić, asistentica na FINra.

Tokom konferencije bili su predstavljeni  rezultati IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koji je od 2018. godine do danas u saradnji sa 55 lokalnih zajednica u BiH obuhvatio više od 1600 učesnika, te finansijski i stručno podržao pokretanje više od 300 novih preduzeća.

Konferenciji su sudjelovali predstavnici općina i gradova, domaćih i međunarodnih organizacija, poduzetnika i predstavnika ambasada u Bosni i Hercegovini.

Cilj konferencije je podstaći konstruktivnu diskusiju o ključnim temama za jačanje poduzetničkog ekosistema u Bosni i Hercegovini i predstaviti poslovne poduhvate razvijene kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

”Iskustva sa prethodnih konferencija na kojima smo učestvovali i bili partneri su vrlo značajna za Visokoškolsku ustanovu FINra. Ovo je jedinstvena prilika da predstavimo do sada postignute rezultate i strateške aktivnosti za naredni period. Cilj nam je da sve ono što nudimo naši budući studenti prepoznaju i da nakon diplomiranja grade uspješne biznise koji će da prave sigurna i dobro plaćena radna mjesta u Bosni i Hercegovini.” izjavila je mr.sc. Irma Ibrišimović.

About The Author

mainmpo