FINra učestvovala na webinaru “Horizon Europe Financial Implementation”

FINra učestvovala na webinaru “Horizon Europe Financial Implementation”
19. Januara 2022. Komentari isključeni za FINra učestvovala na webinaru “Horizon Europe Financial Implementation” Aktuelnosti,Novosti FINra

Webinar na temu „Horizon Europe Financial Implementation – Personnel costs, Internal invoices unit costs, Equipment costs, Simplified forms of costs“ održan je 19. januara 2022. godine, u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network. Učešće na webinaru su uzeli predstavnici Visokoškolske ustanove FINra, zamjenik direktora doc.dr.sc.Edin Glogić, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović i mr.sc. Aldijana Omerović, predavač na FINra.

Predavači na webinaru, koji se održao putem Zoom platforme, bili su Per Inge Anderson sa Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i Mirela Kolini sa Univerziteta u Trentu.

Webinar je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europe, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europe, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europe projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcij predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Učešće predstavnika FINra na ovom webinaru je još jedan dokaz da je ova Visokoškolska ustanova opredjeljena ka kontinuiranom povećanju kvaliteta svih nastavnih procesa.

About The Author

mainmpo