FINra učestvovala na webinaru ”Prilika za mlade i profil uspješnih” u organizaciji Horizon Europe

FINra učestvovala na webinaru ”Prilika za mlade i profil uspješnih” u organizaciji Horizon Europe
19. Februara 2022. Komentari isključeni za FINra učestvovala na webinaru ”Prilika za mlade i profil uspješnih” u organizaciji Horizon Europe Aktuelnosti,Novosti FINra

Drugi po redu webinar na temu „Researchers in Horizon Europe: Opportunities for the Young and Profile of the Successful“ održan je 17. februara 2022. godine u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network. Učesnik na webinaru ispred Visokoškolske ustanove FINra je pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović, predavač na FINra.

Predavači na webinaru koji se održao putem Zoom platforme bili su Zuzana Reptova, NCP, sa Slovačkog centra za znanstvene i tehničke informacije i dr. Sean McCarthy, direktor kompanije Hyperion koji je specijaliziran za pomaganje organizacijama da osmisle i implementiraju svoje evropske istraživačke strategije.

Webinar je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: „Prilike za mlade istraživače u Horizontu Europe – MSCA, ERC: prva iskustva i sljedeći pozivi“ i „Profil istraživača s visokim stopama uspjeha u Horizontu Europe“. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i usmjeren na jačanje mreže osoba koje rade na pripremi i provedbi EU projekata zajedno sa znanstveno-istraživačkim organizacijama.

Konzorcij predvođen organizacijom HEFTA iz Budimpešte finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Učešće predstavnika FINra na ovom webinaru je još jedan dokaz da je ova visokoškolska ustanova opredijeljena ka kontinuiranom povećanju kvaliteta svih nastavnih procesa.

About The Author

mainmpo