Predstavnici visokoškolske ustanove FINra učestvuju na 3. Sarajevo Halal Fair sajmu koji se održava u periodu 17.05. – 19.05.2023. godine u hotelu

Hills Sarajevo. Organizatori ovog sajma su Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i drugih međunarodnih partnera.

U sklopu sajma održan je Međunarodni Kongres o halal kvaliteti, u organizaciji Agencije za certificiranje halal  kvalitete Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.  Ovaj kongres predstavlja jedinstvenu priliku za  ostvarivanje kontakata i uspostavu saradnje sa  vodećim svjetskim i regionalnim predstavnicima halal industrije.

Visokoškolska ustanova FINra je licencirala studijski  program “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija” koji će se realizovati od akademske 2023/24. godine. Ovaj  studijski program je jedinstven u Bosni i Hercegovini i  regionu, sa tri usmjerenja:

– Turizam i ugostiteljstvo (240 ECTS)

– Turistički vodič (180 ECTS)

– Gastronomija/kulinarstvo (180 ECTS)

Međunarodni sajam Halal industrije je izuzetna prilika  da predstavnici FINra upoznaju posjetioce sajma i izlagače sa novim studijskim programom “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, nastavnim predmetima koji izučavaju Halal kvalitetu i uspostave kontakte za nove poslovne saradnje.