FINRA UZELA UČEŠĆE NA 11. MEĐUNARODNOM SAJMU PODUZETNIŠTVA I OBRTA U GRAČANICI

FINRA UZELA UČEŠĆE NA 11. MEĐUNARODNOM SAJMU PODUZETNIŠTVA I OBRTA U GRAČANICI
20. Maja 2022. Komentari isključeni za FINRA UZELA UČEŠĆE NA 11. MEĐUNARODNOM SAJMU PODUZETNIŠTVA I OBRTA U GRAČANICI Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra uzela je učešće na 11. Međunarodnom  sajmu  poduzetništva i obrta Grapos Expo u Gračanici, koji je trajao od 17. do 20. maja 2022. godine. Grapos Expo je sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. U sklopu saradnje sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, naša visokoškolska ustanova imala je zajedničku prezentaciju sa ostalim članicama privredne komore.

FINra je imala za zadatak da kroz prezentaciju ključnih informacija o Nastavnom planu i programu, uslovima studiranja, nastavnom osoblju, pruži cjelovitu informaciju o mogućnostima akademskog obrazovanja na ovoj prestižnoj ustanovi. FINra je opremljena najsavremenijom IT opremom, na kojoj su instalirani aplikativni programi za vođenje finansijsko-računovodstvenih poslova kao što su SPIN soft, IBM SPSS 27.0.1. Studenti na studijskom programu Računarstvo i informatika imaju priliku da rade u Microsoft razvojnom okruženju kao što je Visual Studio i repl.it.

Također, posjetioci Sajma su upoznati sa projektom ”Praksa-stipendije-zaposlenje” koji FINra realizuje od svog osnivanja. FINra svojim studentima nakon studiranja pomoći će pri pronalasku posla kod poznatog poslodavca, a oni koji budu imali poduzetničkog duha, podržat će se u pokretanju vlastitog biznisa.

Visokoškolska ustanova FINra je u procesu tranformacije i prerastanja u Univerzitet FINRA, gdje će diplomirani studenti moći nastaviti svoje obrazovanje na II i III ciklusu, odnosno upisati master i doktorski studij. Studijski programi u postupku licenciranja su  ”Ekološka poljoprivreda”, ”Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija” i ”Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”.

About The Author

mainmpo