NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ POSLOVNE MATEMATIKE

NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ POSLOVNE MATEMATIKE
8. Februara 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ POSLOVNE MATEMATIKE Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti prve godine Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra polagali su 6. 2. 2021. godine završni ispit iz predmeta Poslovna matematika, kod predmetnog nastavnika  prof. dr. sc. Omera Kurtanovića, profesora na FINra.

Ispitu su pristupili studenti oba  studijska programa:  Finansije i računovodstvo i  Računarstvo i informatika,  raspoređeni po grupama.

Nastava iz predmeta Poslovna matematika usmjerena je na upoznavanje studenata sa osnovnim pojmovima i primjenom matematike u ekonomiji, kao i na osposobljavanje  apstraktnog razmišljanja.

Izučavanjem predmeta Poslovna matematika studenti stiču znanja iz diferencijalnog računa funkcija realne varijable u primjeni modela sa ekonomskim funkcijama i prepoznaju ulogu matematičkih modela u analizi ekonomskih pojava i procesa.

FINra jedinstvenim Nastavnim planom i programom studentima pruža sinergiju znanja i vještina iz svojstava realnih funkcija realne varijable primjenjivih u analizi ekonomskih funkcija.

FINra  je studentima omogućila vrhunske profesore i predavače, koji su dokazani  stručnjaci i posjeduju teorijska znanja i praktična iskustva.

Oznake
About The Author

mainmpo