NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING

NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING
8. Novembra 2022. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING Aktuelnosti,Novosti FINra

U amfiteatru visokoškolske ustanove FINra u Tuzli, danas 08.11.2022.godine, sa početkom u 12:00 sati, održan je 8. EBSCO online trening putem ZOOM platforme. Online trening namijenjen je za studente i akademsko osoblje FINra, s ciljem da se upoznaju sa alatima pretraživanja EBSCO biblioteke i baze podataka.

Visokoškolska ustanova FINra je jedina visokoškolska ustanova u regionu, koja od početka svoga rada, koristi EBSCO e-biblioteku e-Book Business Subscription Collection, koja broji više od 22.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, bankarstva, poduzetništva, računarstva, informatike i IT. Ovaj resurs koji posjeduje FINra stavlja njene studente u isti rang sa studentima u New York-u, Londonu, Berlinu, Parizu, Beču i ostalim svjetskim gradovima.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala Karolina Podloucka, Customer Engagement Manager Central and Eastern Europe, trener EBSCO. Trening je održan na engleskom jeziku, po tematskim cjelinama:

  • Presentation in the Power Point of the eBook Business Collection product,
  • How to conduct a search,
  • How to use eBooks online and offline,
  • How to use eBooks on mobile devices,
  • Creating My EBSCOhost folder and show its advantages.

E-biblioteka EBSCO je veoma važan resurs koji studenti FINra koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavno osoblje FINra ovaj izvor literature koristi u nastavnom procesu, kao i u svome profesionalnom usavršavanju i naučno-istraživačkom radu.

Sva literatura na FINra je besplatna za studente, kao i korištenje EBSCO e- biblioteke.

About The Author

mainmpo