NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE

NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE
3. Jula 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti IV godine Visokoškolske ustanove FINra u ljetnom semestru akademske 2020/21. godine pristupili su završnom ispitu iz predmeta Napredno finansijsko izvještavanje kod doc. dr.  Edina Glogića.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite Tk, a u cilju poštivanja i pridržavanja mjera zaštite zdravlja i prevencije pojave oboljelih od korona virusa, studenti su bili podjeljeni u II grupe.

Važnost ovog predmeta, kao i ozbiljnost i rad studenata, pokazuje izlaznost studenata na završni ispit kojem je pristupilo više od 50 studenta IV godine.

Izučavajući ovaj predmet, studenti stiču znanja i vještine za razumijevanje složenijih poslovnih transakcija, sastavljanje i analiza pojedinačnih i konsolidiranih finansijskih izvještaja opće namjene, kao i analiza i tumačenje finansijskih i nefinansijskih informacija.

Silabus predmeta Napredno finansijsko izvještavanje je u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje ovlašteni revizor. Usklađivanje silabusa je izvršeno po ciljevima izučavanja predmeta, ishodu učenja, sadržaju predmeta, literaturi, načinu provođenja ispita, sačinjavanju ispitnih pitanja, načinu ocjenjivanja, kao i predavačkim kompentencijama odgovornog profesora.

About The Author

mainmpo