NA FINRA ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE

NA FINRA ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE
22. Februara 2020. Komentari isključeni za NA FINRA ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE Aktuelnosti FINra

Završni ispit iz predmeta Revizija i sistemi interne kontrole studentima IV godine održao je predmetni nastavnik Rajka Radovića, redovnog profesora.

Silabus predmeta je usklađen sa Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja certificiranog računovođe (CR) u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini. Usklađivanje silabusa je izvršeno po ciljevima izučavanja predmeta, ishodu učenja, sadržaju predmeta, literaturi, broju ECTS bodova, načinu provođenja ispita, sačinjavanju ispitnih pitanja, načinu ocjenjivanja, kao i predavačkim kompentencijama odgovornog profesora.

FINra je na ovaj predmet postavila predmetnog nastavnika odnosno odgovornog profesora sa dugogodišnjim iskustvom u visokom obrazovanju i finansijsko-računovodstvenoj profesiji, koji posjeduju profesionalno zvanje ovlašteni revizor. Na ovaj način FINra želi da ispuni propisane uvjete kako bi ovaj predmet bio oslobođen od polaganja, odnosno predmet redukcije za svršene studente FINra, koji budu željeli da steknu certifikat računovođe, a sve u skladu sa Pravilnikom o uvjetima i postupku redukcije ispita za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH, koji je donijela Komisija za računovodstvo i reviziju BiH.

32 studenta IV godine su pristupila ovom ispitu, što pokazuje ozbiljnost i posvećenost pripremi i polaganju ispita na Visokoj školi FINra.

About The Author

mainmpo