NA FINRA ODRŽAN ISPIT IZ OSNOVA RAČUNOVODSTVA

NA FINRA ODRŽAN ISPIT IZ OSNOVA RAČUNOVODSTVA
6. Februara 2021. Komentari isključeni za NA FINRA ODRŽAN ISPIT IZ OSNOVA RAČUNOVODSTVA Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra  3. februara 2021. godine održan je ispit iz predmeta Osnove računovodstva, studenata I godine oba studijska programa: “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i iformatika”  kod predmetnog nastavnika doc. dr. sc. Edina Glogića, profesora na FINra.

Predmet Osnove računovodstva studentima pruža znanje i vještine iz oblasti obuhvatanja poslovnih promjena, odnosno knjigovodstva, računovodstvenog planiranja i analize, te sačinjavanja finansijskih izvještaja. Sa ovim znanjima i vještinama studenti FINra su traženi i prepoznati na tržištu rada. Također, znanja i vještine iz ovog predmeta omogućavaju pokretanje vlastitog biznisa u obliku računovodstvenog servisa.

Pored studenata sa studijskog programa “Finansije i računovodstvo” ovaj predmet su izučavali i studenti studijskog programa “Računarstvo i informatika”. Stečena znanja i vještine omogućavaju studentima sa studijskog programa “Računarstvo i informatika”, da pored zanja i vještina programiranja,  ukomponiju i  interdisciplinarna znanja, čime se dolazi do sasvim novih stručnih kompetencija programera sa znanjima iz računovodstva.

Znanje i vještine koje se stiču na predmetu Osnove računovodstva nadopunjuju se kroz ostale predmete, koji će se izučavati na II, III i IV godini FINra, kao što su Uvod u finansijsko računovodstvo. Primjena upravljačkog računovodstva, Finansijsko izvještavanje, Napredno upravljanje računovodstvom, kao i Napredno finansijsko izvještavanje.

Oznake
About The Author

mainmpo