NA FINRA ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III I IV GODINE

NA FINRA ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III I IV GODINE
7. Februara 2022. Komentari isključeni za NA FINRA ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III I IV GODINE Aktuelnosti,Novosti FINra

U zimskom semestru akademske 2021/22. godine, studenti su imali priliku da prošire i osavremene svoja znanja i vještine.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite TK, a u cilju poštivanja i pridržavanja mjera zaštite zdravlja i prevencije pojave oboljelih od korona virusa, studenti su bili podjeljeni u dvije grupe.

Studenti III godine Visokoškolske ustanove FINra, u subotu 05.02.2022. godine pristupili su završnom ispitu iz predmeta Primjena finansijskog menadžmenta kod predmetnog nastavnika prof.dr.sc. Kalić Ismeta.

Silabus predmeta Primjena finansijskog menadžmenta  u potpunosti je usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje certificirani računovođa.                

Cilj izučavanja ovog predmeta je podizanje nivoa znanja i razumijevanja metoda finansijskog menadžmenta u analizi prednosti različitih izvora finansiranja i mogućnosti kapitalnih ulaganja. Nakon uspješno savladanog nastavnog plana i programa iz ovog predmeta, studenti će biti osposobljeni za definiranje uloge i svrhe finansijskog menadžmenta, ocjenu efikasnog upravljanja stalnom i obrtnom imovinom i kapitalom, optimizaciju izvora finansiranja i korištenje odgovarajućih metoda za procjenu isplativosti kapitalnih ulaganja.

Studenti IV godine 06.02.2022.godine, pristupili su polaganju ispita iz predmeta Forenzičko računovodstvo i računovodstvene prevare kod predmetnog nastavnika prof.dr.sc. Nataša Simeunović.

Cilj ovog predmeta jeste sticanje teorijsko-analitičkih i primjenjenih znanja iz oblasti forenzičkog računovodstva koje mogu pomoći u sprječavanju i otkrivanju prevara vezanih za lažno finansijsko izvještavanje i druge oblike računovodstvenih prevara

Ozbiljnost i rad studenata pokazuje i visok procenat izlaznosti studenata na ispite.

About The Author

mainmpo