NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra U TUZLI OTVOREN 10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ „FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO, MENADŽMENT – JUČER, DANAS, SUTRA“         

NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra U TUZLI OTVOREN 10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ „FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO, MENADŽMENT – JUČER, DANAS, SUTRA“         
29. Septembra 2022. Komentari isključeni za NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra U TUZLI OTVOREN 10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ „FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO, MENADŽMENT – JUČER, DANAS, SUTRA“          Aktuelnosti,Novosti FINra

Danas je na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli svečano otvoren 10. Međunarodni simpozij „FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO, MENADŽMENT – JUČER, DANAS, SUTRA“. Organizator Simpozija je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, a suorganizator Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla.

Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u 2022. godini. Na Simpoziju će svoje referate i profesionalna iskustva prezentirati više od 40 predavača iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Slovenije.

Teme koje će biti aktuelizirane su od značaja za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili direktor FINra Prof.dr.sc. Ismet Kalić, Mirela Karić u ime gradske Uprave Tuzle, predsjednik Privredne komore TK Dr.sc. Nedret Kikanović, predstavnik kantonalnog udruženja poslodavaca Ramiz Karić, te članovi međunarodnog Programskog odbora Simpozija Prof.dr.sc. Džafer Alibegović, Prof.dr.sc. Adnan Rovčanin, sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Prof.dr.sc. Kosana Vićentijević, Srbija i Doc.dr.sc. Bojana Ostojić, Beograd, Srbija. Istaknuto je da je ovaj Simpozij od velikog značaja za Grad Tuzlu, TK i cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer se očekuje da ponudi dio odgovora na pitanja koja pred finansijski i općenito ekonomski sektor u BiH postavlja vrijeme krize u kojem živimo.

Simpozij će trajati od danas, tj. 29. septembra do 01. oktobra 2022. godine, a predavači će svoje radove izložiti u 7 sesija, danas tri, petak tri i u subotu će biti održana posljednja sesija sa zaključcima i porukama koje će biti upućene sa ovog skupa.

   

About The Author

mainmpo