NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra
23. Decembra 2021. Komentari isključeni za NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra Aktuelnosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, dana 23. decembra 2021. godine, upriličene su javne odbrane završnih radova. Studenti II generacije Bajramović Edin i Alma Rizvić su na visokom akademskom nivou uspješno odbranili svoje radove kojim su pokazali visok nivo stečenih znanja i vještina tokom studiranja na FINra.

Naziv teme završnog rada kandidata Edina Bajramovića, „Proces strateškog menadžmenta sa posebnim osvrtom na stratešku analizu i predviđanje okruženja“., pod mentorstvom prof. dr. sc. Adila Kurtića, kvalitetnog je i bogatog sadržaja. Kandidat Edin Bajramović iz Tuzle, u svom završnom radu prikazao je proces strateškog menadžmenta sa posebnim osvrtom na stratešku analizu i predviđanje okruženja. U aplikativnom dijelu rada prikazana je analiza slučaja kompanije ”Alfe-Mi” Živinice s naglaskom na primjenu procesa strateškog menadžmenta u ovom preduzeću. Cilj rada kandidata Edina je dati pregled strateškog menadžmenta, ukazati na njegovu prirodu i značaj u poslovanju modernih organizacija, te detaljnije obuhvatiti stratešku analizu i predviđanje internog i eksternog okruženja.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata Edina Bajramovića, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof., profesor FINra, predsjednik,
  2. Dr.sc. Adil Kurtić, profesor emeritus, profesor FINra, član – mentor,
  3. Dr. sc. Muzafer Brigić, profesor FINra, član.

Završni rad kandidatkinje iz Banovića, Alme Rizvić „Proces strateškog menadžmenta sa posebnim osvrtom na implementaciju strategije“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Adila Kurtića, urađen je na akademskom nivou obuhvatajući praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina na FINra. Završni rad kandidatkinje Alme sastoji se iz dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom, teorijskom dijelu, objasnila je proces strateškog menadžmenta kroz detaljno pojašnjenje njegovih faza. U drugom, aplikativnom dijelu, prikazala je korake u implementaciji strategije jednog rudnika za period od 2010 do 2013. godine te SWOT analizu.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Almu Rizvić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof., profesor FINra, predsjednik,
  2. Dr.sc. Adil Kurtić, profesor emeritus, profesor FINra, član – mentor,
  3. Dr. sc. Muzafer Brigić, profesor FINra, član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, predsjednik Komisije, pohvalio je završni rad svih kandidata, njihovu izradu i izlaganje, navodeći da su studenti prezentovali rad na akademskom nivou, iznijeli sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj su radili. Čestitao im je na odbrani rada i sticanju diplome, zaželivši im puno uspjeha u karijeri.

Kandidati su iskazali zadovoljstvo posvećenosti profesora, predavača, asistenata i osoblja FINra prema svim studentima. Također su istakli da je FINra najbolji fakultet za obrazovanje kadrova za finansijsko računovodstvenu profesiju, te da je to jedan od razloga zbog kojih su upisali FINra.

Prije upisa na FINra kandidati su već imali dugogodišnje iskustvo u porodičnim firmama, Edin Bajramović kroz zaposlenje u firmi ”Alfe-Mi” i Alma Rizvić kroz zaposlenje u firmi ”Rizvić Print”. Svojim četverogodišnjim studiranjem na akademskom studijskom programu ”Finansije i računovodstvo” unaprijedili su svoje stručne kompetencije.

Činom odbrane završnog rada na FINra, studenti su stekli zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita.

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

28 diplomiranih studenata druge generacije Visokoškolske ustanove FINra, 30.11.2021. godine je dobilo svoje akademske diplome. Naredna dodjela diploma biti će organizovana krajem mjeseca aprila 2022. godine.

About The Author

mainmpo