NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA

NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA
20. Decembra 2021. Komentari isključeni za NASTAVAK ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA Aktuelnosti,Novosti FINra

U prostoriji Visokoškolske ustanove FINra, danas je održana javna odbrana završnog rada II generacije diplomanata. Kandidatkinja Irma Mujkić iz Gračanice, prezentirala je rad na temu „Upravljanje stalnom imovinom u funkciji jačanja finansijskog položaja preduzeća“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Ismeta Kalića.

Cilj rada je da je utvrdi uticaj efikasnosti upravljanja stalnom imovinom na jačanje ili slabljenje finansijskog položaja preduzeća, a posebno u dugom roku. Rezultati rada teoretski i kroz praktičan primjer ukazuje na to da efikasno upravljanje stalnom imovinom utiče na jačanje finansijskog položaja preduzeća. Kroz svoj rad kandidatkinja je predstavila stečenu imovinu preduzeća, upravljanje stalnom imovinom, odnosno investiranje u materijalnu i nematerijalnu imovinu i dezinvestiranje. U praktičnom dijelu prikazala je izvještaj o finansijskom položaju, analize i faktore uticaja na  položaj preduzeća.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Irmu Mujkić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Adil Kurtić, profesor emeritus,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad studentice, navodeći da je Irma Mujkić uspješno, na akademskom nivou prezentovala i iznijela sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radila. Čestitao joj na odbrani rada i sticanju diplome, zaželivši joj puno uspjeha u karijeri.

Kandidatkinja je izrazila zadovoljstvo i istakla da joj je bila privilegija studirati na Visokoškolskoj ustanovi FINra, te da je svoje iskustvo u finansijsko-računovodstvenoj profesiji koje je imala prije studiranja na FINra zaokružila i unaprijedila novim znanjima i vještinama.

Prije upisa na Visokoškolsku ustanovu FINra, kandidatkinja je već imala dugogodišnje iskustvo u finansijsko-računovodstvenoj profesiji kroz zaposlenje u porodičnoj firmi ”Trgovir d.o.o.” Stjepan polje, Gračanica. Prema njenoj izjavi, svojim četverogodišnjim studiranjem na studijskom programu ”Finansije i računovodstvo” unaprijedila je stručne kompetencije.  

Činom odbrane završnog rada na FINra, studentica je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo