NASTAVAK POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA

NASTAVAK POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA
5. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

Dana, 30.03.2017. godine, u okviru projekta “Dani otvorenih vrata”, Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je primila u posjetu učenike srednjih škola iz Čelića , Tešnja i Gračanice.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

FINru su posjetili oko 150 učenika i 10 profesora iz JU MSŠ Čelić, JU MSŠ Tešanj i JU MSŠ Gračanica, kako bi se upoznali sa Nastavnim planom i programom na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla.

Učenici srednjih škola ispred FINre

Učenici i profesori su obišli moderno opremljene prostorije, pogledali savremenu IT opremu, na kojoj su instalirani aplikativni programi za vođenje finansijsko-računovodstvenih poslova  koji se koriste  u nastavnom procesu, te se upoznali o studijskom programu  i koristima koje nudi ova visokoškolska ustanova.

„Jedinstven studijski program i nastavni plan i program  koji spaja teoriju i praksu,  čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu.“ Istakao je na početku svog obraćanja direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, doc. dr. Ismet Kalić.

„Studentima su obezbijeđeni vrhunski uslovi za studiranje, adekvatno opremljene učionice i kabineti, savremena IT oprema, sa „pametnom“ tablom posljednje generacije, te najbolji profesori u regionu.  Imamo sve što je potrebno da postignemo cilj,  a to je da naši studenti postanu vrhunski stručnjaci za  finansije i računovodstvo.

Tokom studiranja studentima će biti omogućen pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije (KPE), koje organizira osnivač ove visokoškolske ustanove FINconsult, na kojima će studenti FINre zajedno sa računovođama i revizorima pratiti stručne teme i biti in u pogledu poslovne problematike fnansijsko-računovodstvene profesije. Također, naši studenti će imati pristup međunarodno indeksiranom naučno-stručnom časopisu Poslovni konsultant, koji donosi naučne i stručne radove iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, kao i članke o primjeni propisa od značaja za rad finansijsko-računovodsrvene profesije u BiH.

Po završetku studija mi naše studente nećemo slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca, a oni koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.“

 direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli doc. dr. Ismet Kalić

Direktor Kalić je istakao i to da je nastavni plan i program koncipiran tako da u sebi sadrži i predmete koji su predviđeni za  sticanje zvanja certificirani računovođa, što će omogućiti svšenim studentima , da mogu dobiti zvanje certificirani računovođa , bez dodatnog polaganja predviđenih ispita.

Nakon obraćanja direktora Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra doc.dr. Ismeta Kalića, učenicima se obratio prof.dr. Kadrija Hodžić, jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi, prigodnim predavanjem na temu: “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”. Ovom temom se želi  ukazati na koristi od sticanja akademske diplome, a što će učenicima završnih razreda biti „vjetar u leđa“ da u svojoj profesionalnoj orjentaciji nastave studirati i odaberu odgovarajući fakultet.

                                        prof.dr. Kadrija Hodžić tokom predavanja

Riječi zahvale na gostoprimstvu,  prezentaciji  Nastavnog plana i programa i koristima od studiranja na FINra, uputili su u svom kratkom obraćanju i profesorica Malikić Mersiha iz JU MSŠ Čelić, profesorica Nihada Huskić iz JU MSŠ Tešanj i profesor Nedim Moralić iz JU MSŠ Gračanica.

Prof. Malikić Mersiha iz JU MSŠ Čelić

Prof. Nihada Huskić iz JU MSŠ Tešanj

U svom obraćanju profesor Nedim Moralić iz JU MSŠ iz Gračanice izrazio je zahvalnost na pozivu, srdačnosti  i ugodnom druženju u ovoj Visokoškolskoj ustanovi, te istakao da nije posjetio bolji fakultet , koji pored vrhunske moderne opreme za studiranje, sjajnih profesora, ima i Nastavni plan i program studiranja koji bi preporučio svakom budućem studentu.

Prof. Nedim Moralić iz JU MSŠ iz Gračanice

U okviru projekta „Dani otvorenih vrata“, Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra posjetili su učenici:  Ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle, Ekonomsko-hemijske škole iz Lukavaca, Mješovite srednje škole iz Doboj Istoka, Mješovite srednje škole iz Kalesije, Gimnazije „Ismet Mujezinović“  i „Meša Selimović“ , kao i   učenici Behram-begove medrese iz Tuzle, te učenici Mješovite srednje škole iz Banovića.

Svim školama koji su učestvovali u projektu „Dani otvorenih vrata“, direktor FINre Ismet Kalić uručio je zahvalnice, uz riječi da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Direktor FINre i profesori iz JU MSŠ Čelić, JU MSŠ Tešanj i JU MSŠ Gračanica

Svi zainteresovani učenici zajedno sa svojim roditeljima su dobrodošli u prostorije FINre gdje se mogu uvjeriti u vrhunske uslove studiranja.

Izaberite fakultet koji će ispuniti Vaša očekivanja i koji Vas neće iznevjeriti.

About The Author

Leave a reply

mainmpo