ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra
5. Marta 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra Nekategorisano FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, održana je javna odbrana završnog rada kandidatkinje Melise Fazlić Avdić iz Srebrenika, na temu „Stanje i perspektive razvoja finansijskog sistema i finansijskih tržišta u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Ismeta Kalića.

Kandidatkinja Melisa Fazlić Avdić, kroz svoje izlaganje i prezentaciju objasnila je stanje i perspektive razvoja finansijskog sistema i finansijskih tržišta u BiH i zemljama u okruženju. U aplikativnom dijelu rada, govori o Sarajevskoj berzi i prometovanju na toj berzi.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinje Melise Fazlić Avdić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Željko Rička,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, predsjednik Komisije, pohvalio je završni rad kandidatkinje, navodeći da je Melisa Fazlić Avdić uspješno, na akademskom nivou prezentovala i iznijela sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radila. Čestitao joj je na odbrani rada i sticanju diplome, zaželivši puno uspjeha u karijeri.

Kandidatkinja Melisa ima dugogodišnje iskustvo kao savjetnik za fizička lica ASA Banke, podružnica Srebrenik. Studiranjem na FINra unaprijedila je i proširila svoja znanja. Stečene stručne kompetencije koje je stekla na FINra, pozitivno su se odrazile na njeno radno mjesto i okruženje. Znanja i vještine koje je usvojila na ovoj ustanovi, pomogle su joj da unaprijedi svoje poslovanje u ASA banci. Izrazila je zadovoljstvo i istakala da joj je bila privilegija studirati na ovoj visokoškolskoj ustanovi FINra.

Činom odbrane završnog rada na FINra, kandidatkinja je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo