ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra
6. Aprila 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, održana je javna odbrana završnog rada kandidatkinje Alene Huskić iz Banovića, na temu „Efikasnost tržišta kapitala u BiHpod mentorstvom prof.dr.sc. Željka Ričke.

Kandidatkinja Alena Huskić, kroz svoj rad objašnjava tržište kapitala u BiH, njegove efikasnosti te ulogu u razvoju BiH. U aplikativnom dijelu rada analizirala je finansijski sistem i efikasnost finansiranja privrede u BiH.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Alenu Huskić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Ismet Kalić,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Željko Rička, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, predsjednik Komisije, pohvalio je završni rad kandidatkinje, navodeći da je Alena Huskić uspješno, na akademskom nivou prezentovala i iznijela sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radila. Čestitao joj je na odbrani rada i sticanju diplome, zaželivši puno uspjeha u karijeri.

Kandidatkinja Alena zaposlena je kao šefica poslovnice CM kozmetičkog marketa u Banovićima. Studiranjem na FINra unaprijedila je i proširila svoja znanja. Stečene stručne kompetencije koje je stekla na FINra, pozitivno su se odrazile na njeno radno mjesto i okruženje. Znanja i vještine koje je usvojila na ovoj ustanovi, pomogle su joj da unaprijedi svoj položaj na poslu koji obavlja. Izrazila je zadovoljstvo i istakla da joj je bila privilegija studirati na visokoškolskoj ustanovi FINra.

Činom odbrane završnog rada na FINra, kandidatkinja je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo