ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra
29. Oktobra 2021. Komentari isključeni za ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra Nekategorisano FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, dana 29. oktobra 2021. godine, upriličene su javne odbrane završnih radova. Studenti Mevlija Hamidović, Nedžada Ćivić i Ahmed Zulić su na visokom akademskom nivou uspješno odbranili svoje radove kojim su pokazali visok nivo stečenih znanja i vještina tokom studiranja na FINra.

Naziv teme završnog rada kandidatkinje Mevlije Hamidović koja dolazi iz Gračanice , “Proces strateškog menadžmenta s posebnim osvrtom na formulisanje strategije preduzeća”, pod mentorstvom prof.dr.sc. Adil Kurtić, prof. Emeritus, kvalitetnog je i bogatog sadržaja. Kandidatkinja Mevlija Hamidović u svom izlaganju prikazala je cjelinu procesa strateškog menadžmenta, zatim sve njegove faze, odnosno korake i njihovu interakciju, kao i fazu formulacije strategije preduzeća. Na veoma efikasan način, kroz aplikativni dio predstavila je slučaj Vispak d.d. s aspekta primjene koncepta strateškog menadžmenta.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Mevliju Hamidović, bila je u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof.  FINra, predsjednik,

2. Dr.sc. Adil Kurtić, prof. Emeritus, profesor FINra , član – mentor,

3. Mr. sc. Adem Azapagić, predavač FINra,  član.

Završni rad kandidatkinje iz Tuzle,  Nedžade Ćivić, “Proces strateškog menadžmenta s posebnim osvrtom na evaluaciju i kontrolu strategije”.

Na veoma efikasan način kandidatkinja je prezentirala process strateškog menadžmenta s posebnim osvrtom na evaluaciju i kontrolu strategije preduzeća. U aplikativnom dijelu analizirala je slučaj Petrol BiH Oil Company d.o.o. sa apekta provođenja strateškog menadžmenta, a posebno evaluacije i kontrole.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Nadžadu Ćivić, bila je u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof.  FINra, predsjednik,

2. Dr.sc. Adil Kurtić, prof. Emeritus, profesor FINra , član – mentor,

3. Mr. sc. Adem Azapagić, predavač FINra, član.

Kandidat iz Kalesije Ahmed Zulić, odbranio je svoj završni rad na temu, “Računovodstveni obuhvat stalnih materijalnih sredstava” pod mentorstvom prof. dr. sc. Edin Glogić, kvalitetnog je sadržaja i urađen na akademskom nivou prateći sve kriterije za odbranu diplomskog rada i obuhvatajući praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina na FINra. Kandidat Ahmed Zulić je u svom završnom radu prikazao značaj tačnog i pravovremenog računovodstvenog evidentiranja svih poslovnih promjena koje se odnose na stalna materijalna sredstva preduzeća. Kroz aplikativni dio predstavljeni su primjeri najčešćih poslovnih događaja koji se odnose na stalna materijana sredstva i njihovo računovodstveno evidentiranje.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata  Ahmeda Zulića, bila je u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof.  FINra, predsjednik,

2. Doc. dr.sc. Edin Glogić, profesor FINra , član – mentor,

3. Mr. sc. Adem Azapagić, predavač FINra, član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, istakao je da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, teme su vrlo aktuelene, pohvalio je studente koji su branili svoje završne radove, naveo da se radi o vrijednim i odgovornim studentima, koji su prepoznali FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru.

Na kraju im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnje i zajedničke projekte.

Studenti koji su danas diplomirali su imali riječi hvale za Visokoškolsku ustanovu FINra. Izrazili su svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kakva je FINra. Zahvalili su se direktoru Kaliću, kao i svim profesorima i osoblju na nesebičnoj podršci koju su im pružali tokom njihovog studiranja na FINra. Završetkom studiranja su zaokružili svoje akademsko obrazovanje i stekli diplomu od 240 ECTS bodova.

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstevnom u regionu.

About The Author

mainmpo