ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI IZ POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA NA FINra

ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI IZ POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA NA FINra
20. Februara 2020. Komentari isključeni za ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI IZ POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA NA FINra Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je regionalno jedinstvena, po tome što u svom Nastavnom planu i programu ima poslovni engleski jezik, kroz predmete: Engleski jezik I, Poslovni engleski jezik i Napredni poslovni engleski jezik.

Cilj ovih nastavnih predmeta je da studenti FINra steknu znanje i sposobnosti da govore fluently poslovni engleski jezik. Studenti FINra će biti prepoznatljiviji i konkurentniji na tržištu rada u poslovnoj komunikaciji na engleskom jeziku. Studenti FINra će aktivno koristiti poslovni engleski jezik za prezentacije, diskusije, pregovore, korespodenciju u međunarodnom poslovanju.

U akademskoj 2019/20., studenti su uspješno savladali predviđeno gradivo i pristupili završnoj pismenoj provjeri znanja. Na završnu pismenu provjeru znanja iz predmeta Engleski jezik pristupilo je 40 studenata I godine, iz Poslovnog engleskog jezika 34 studenta II godine, iz Naprednog poslovnog engleskog jezika pristupilo je 33 studenta III godine, kod predmetnog nastavnika Mr. sc. Asmira Dorića.

About The Author

mainmpo