POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U AKADEMSKOJ 2021/22. GODINI NA FINRA

POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U AKADEMSKOJ 2021/22. GODINI NA FINRA
24. Januara 2022. Komentari isključeni za POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U AKADEMSKOJ 2021/22. GODINI NA FINRA Aktuelnosti,Novosti FINra

Zimski semestar akademske 2021/22. godine završen je 16.01.2022. godine, a danas 24. januara 2022. godine, održan je prvi završni ispit u prostorijama Visokoškolske ustanove FINra.

Studenti I godine studijskog programa “Finansije i računovodstvo“  pristupili su završnom ispitu iz predmeta Osnove ekonomije kod predmetnog nastavnika dr. sc. Zijada Lugavića.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona, te u cilju poštivanja higijensko-epidemioloških mjera studenti su polagali ispit, raspoređeni  po grupama u amfiteatru i velikoj sali.

Studenti su pokazali visok nivo znanja što pokazuje ozbiljnost i posvećenost pripremi i polaganju ispita na Visokoškolskoj ustanovi FINra. Ozbiljnost i kontinuirani rad studenata pokazuje i visok procenat izlaznosti studenata na ispite.

Izučavajući predmet Osnove ekonomije studenti stiču znanja iz oblasti makroekonomije i djelovanja ekonomskih zakonitosti u uslovima robne privrede.

Visokoškolska ustanova FNra je jedna od najopremljenijih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini i regionu, te i ove akademske godine 2021/22. uspješno realizuje  kombinovani model nastave: in class i online, putem Zoom platforme. Savremena i moderna IT oprema omogućava da sva predavanja i vježbe u ovom semestru se snimaju i objavljuju na moodle platformi FINra, gdje su dostupna 24/7 studentima do kraja akademske godine.

FINra je svojim studentima, koji zbog dislociranosti i trenutne epidemiološke situacije nisu u mogućnosti da in class prezentuju svoje seminarske radove, obezbijedila da to učine online, putem ZOOM platforme i da na taj način u zadanim rokovima uspješno izvrše svoje predispitne obaveze. Na ovaj način je FINra pokazala potpunu opredijeljenost u podršci studentima pri usvajanju znanja i vještina.

U narednom periodu studente očekuju završni ispiti iz drugih predmeta. Sretno svim našim studentima!

About The Author

mainmpo