POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U ZIMSKOM SEMESTRU NA FINra

POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U ZIMSKOM SEMESTRU NA FINra
25. Januara 2023. Komentari isključeni za POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA U ZIMSKOM SEMESTRU NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Zimski semestar akademske 2022/23. godine završen je 15.01.2023. godine, a 24. januara 2023. godine, održani su prvi završni ispiti za studente studijskog programa “Finansije i računovodstvo”  i studijskog programa “ Računarstvo i informatika”.

Na studijskom programu “Finansije i računovodstvo”, studenti druge godine, pristupili su završnom ispitu iz predmeta Ekonomija EU. Na prvoj godini studija, održan je završni ispit iz premeta Osnove ekonomije.

Studenti četvrte godine studijjskog programa “Finansije i računovodstvo”, smjer “Računovodstvo, revizija i porezi”  su pristupili završnom ispitu predmeta Upravljanje troškovima i kallkulacije, dok su studenti treće godine istog studijskog usmjerenja pristupili izradi završnog testa iz predmeta Primjena finansijskog menadžmenta. Važno je istaći da je Silabus predmeta Primjena finansijskog menadžmenta u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje certificirani računovođa.

Studenti prve godine studijskog programa “Računarstvo i informatika” pristupili su završnom testu iz predmeta Algoritmi i strukture podataka. Studenti druge godine istoimenog studijskog programa pristupili su završnom ispitu iz predmeta Baze podataka i modeli poslovnih sistema.

Da su studenti pokazali ozbiljnost i posvećenost pripremi i polaganju ispita pokazuje visok nivo znanja, kao i visok procenat izlaznosti studenata na ispite.

About The Author

mainmpo