POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA

POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA
5. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je otvorila svoja vrata u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” a razlog je posjeta i upoznavanje učenika srednjih škola sa studijskim programom na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanje učenicima završnih razreda srednjih škola

Na press konferenciji i predavanju upriličenoj ovim povodom, a imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenike i novinare je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

Merlina Imamović, direktorica Ekonomsko-hemijske škole iz Lukavaca

U svom izlaganju na ovo pitanje odgovorio je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić koji je istakao: „U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo kao iz ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje, uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije. 

Našim studentima omogućavamo dobivanje certifikata računovođe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita, jer je u potpunosti usaglašen plan i program sa ispitima za sticanje zvanja CR.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult će pružati podršku studentima FINre kroz omogućavanje pristupa seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje će studenti FINre zajedno sa računovođama i revizorima pratiti stručne teme i biti u toku sa svim dešavanjima i pratiti poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše student nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.

Osim izlaganja direktora Visoke škole za finansije i računovodstvo, prigodno predavanje za učenike srednjih škola  je imao prof.dr. Kadrija Hodžić jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu : “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diploma”.

Prof.dr. Kadrija Hodžić, profesor na FINri

Svi učenici zajedno sa njihovim roditeljima su dobrodošli. Dođite i uvjerite se u vrhunske uslove za studiranje. Izaberite fakultet koji će ispuniti Vaša očekivanja i koji Vas neće iznevjeriti, istakao je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra doc.dr. Ismet Kalić.

About The Author

Leave a reply

mainmpo