POSLJEDNJI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra

POSLJEDNJI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra
24. Juna 2021. Komentari isključeni za POSLJEDNJI CIKLUS RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA“ NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Učenici srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, danas su prisustvovali posljednjem ciklusu radionica u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola”.

Radionice su održane in-class u amfiteatru Visokoškolske ustanove FINra.

Prateći tokove u privredi, FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama tržišta rada, kako bi se srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz finansija, računovodstva i IT programiranja.

Dobrodošlicu na Visokoškolsku ustanovu FINra, prisutnim učenicima zaželio je zamjenik direktora,  dr.sc. Edin Glogić, te pohvalio učenike za trud i rad na radionicama. U svom izlaganju istakao je sljedeće:

“Radionice su inovirane u konceptualnom smislu gdje učenici imaju priliku da se kroz svaku pojedinačnu radionicu detaljno upoznaju kako studenti na Visokoškolskoj ustanovi FINra kroz nastavne procese izučavaju iste ili srodne teme koje su predmet radionice i kako po završetku studija primjena tih znanja i vještina izgleda u praksi. Također putem radionica učesnicima se približio studentski život na FINra kroz prezentaciju nastavnih i nenastavnih procesa i aktivnosti.”

Učenici su imali priliku da se druže sa nastavnim osobljem na Visokoškolskoj ustanovi od kojih je i mr.sc. Alisa Pejić, predavač iz nastavnog predmeta Poslovni engleski jezik, koja je vodila radionicu ”Mala škola poslovnog engleskog jezika”, mr.sc. Aldijana Omerović, predavač i voditelj radionice ”Mala škola programiranja”, Amira Mulasmajić, asistent i voditelj radionice ‘’Mala škola računovodstva”, mr.sc. Adem Azapagić, predavač i Adisa Šabović, stručnjak iz prakse i voditelji radionice ”Mala škola izrade biznis plana”.

Učesnici radionica su danas radili završni test na kojem su pokazali nivo usvojenog znanja sa održanih radionica. Najbolji učenici su nagrađeni sljedećim redoslijedom:

  1. Muhamed Alić, Mješovita srednja škola Kalesija – tablet
  2. Ajla Križevac, Mješovita srednja škola Kalesija – tablet
  3. Nerma Omić, Mješovita srednja škola Kalesija – bluetooth zvučnik
  4. Dženana Halilović, Ekonomsko-trgovinska škola Tuzla – bluetooth zvučnik

 

Vrijedne nagrade učenicima uručili su direktor Visokoškolske ustanove dr.sc. Ismet Kalić i mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja.

Nakon kratkog obraćanja direktora FINra, u kome je istakao benefite koje im nudi Visokoškolska ustanova FINra, uslijedila je dodjela Zahvalnica učesnicima radionica. Također, Zahvalnica za ostvarenu saradnju i predano prenošenje znanja i iskustava dodjeljena je i nastavnici srednje Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla, Aidi Dedeić.

 

Po završetku radionica i dodjele nagrada upriličeno je zajedničko fotografisanje i druženje sa učesnicima radionica na kojem su se u neformalnom razgovoru, između učesnika i nastavnog osoblja razmijenili dojmovi i dodatne informacije za kojima su učesnici iskazali interesovanje.

About The Author

mainmpo