PREDSTAVNICI BORAČKIH ORGANIZACIJA  U POSJETI FINra

PREDSTAVNICI BORAČKIH ORGANIZACIJA  U POSJETI FINra
23. Januara 2023. Komentari isključeni za PREDSTAVNICI BORAČKIH ORGANIZACIJA  U POSJETI FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolsku ustanovu FINra Tuzla posjetili su Fahrudin Hasanović – Predsjednik Udruženja invalida TK i Predsjednik koordinacije boračkih organizacija TK, Ibrahim Mušić- Predsjednik Udruženja demobilisanih boraca TK, te Nedžib Delić – Predsjednik Udruženja invalida opštine Srebrenica. Uvaženi gosti su obišli prostorije FINra i iskazali svoje zadovoljstvo opremljenošću, gdje svaka učionica ima pametnu tablu i audio-video solution opremu, što FINra svrstava u najopremljenije visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.

Direktor FINra prof.dr. sc. Ismet Kalić je upoznao goste sa aktuelnim studijskim programima koji se izvode na FINRa, Finansije i računovodstvo, na koji je upisana sedma generacija studenata i studijski program Računarstvo i informatika na koji je upisana treća generacija sudenata. Direktor FINra je goste informisao i o tome da je FINra u fazi licenciranja tri nova studijska programa: Ekološka poljoprivreda, zatim Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, te Savremeni menadžment i digitalno poslovanje.

Predstavnici boračkih organizacija TK su se interesirali za upis i uslove studiranja studenata koji dolaze iz porodica boračke populacije. Direktor FINra je istakao da FINra daje posebnu finansijsku podršku studentima iz porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. FINra tim studentima omogućava besplatno školovanje, odnosno daje stipendiju od 10% do 100%  iznosa školarine. Predstavnici boračkih organizacija nisu bili upoznati sa ovim benefitima koje je FINra omogućila studentima iz porodica boračke populacije, te su iskazali posebnu zahvalnost direktoru FINra na svemu što FINra čini za te studente.

About The Author

mainmpo