PREZENTACIJA ERASMUS+ PROGRAMA NA FINra

PREZENTACIJA ERASMUS+ PROGRAMA NA FINra
11. Januara 2022. Komentari isključeni za PREZENTACIJA ERASMUS+ PROGRAMA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Institucionalnom akreditacijom, Visokoškolska ustanova FINra je u akademskoj 2020/21. godini ispunila osnovni uslov za uključivanje u Erasmus+ projekte. Tim povodom, danas 11.01.2022.godine  održana je online prezentacija na kojoj su predstavljeni Erasmus+ programi. Prezentaciju je održao Suad Muhibić, direktor Nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini.

Tokom prezentacije su se studenti, akademsko i administrativno osoblje FINra, upoznali sa  međunarodnom dimenzijom programa Erasmus+ za period 2021.-2027. godina u području visokog obrazovanja, uključujući izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE), program sa međunarodnom kreditnom mobilnosti (ICM), program Erasmus Mundus Action, uključujući Erasmus Mundus Joint Masters i Erasmus Mundus Design Measures (EMJM i EMDM), te program Jean Monnet Action (JMA) i virtualne razmjene.

Program Erasmus+ nudi mogućnosti razmjene studenata, akademskog i administrativnog osoblja, pružajući im priliku da steknu nova iskustva i unaprijede znanja u institucijama i organizacijama van BiH.

Direktor nacionalnog Erasmus+ ureda u BiH, Suad Muhibić istakao je važnost saradnje između  visokoškolskih ustanova i privrednog sektora kako bi studenti koji završe I ciklus studija bili sposobni odgovoriti tržištu rada.

FINra ima za cilj da svoje studente i nastavnike uključi u EU program Erasmus+ uz podršku partnerskih visokoškolskih ustanova sa kojima ima potpisane Sporazume, te na taj način da jača i razvija njihove stručne kompetencije.

Visokoškolska ustanova FINra će nastaviti i u ovoj akademskoj godini 2021/2022.  uspostavljati međunarodnu saradnju sa prestižnim univerzitetima i fakultetima u regionu.

About The Author

mainmpo