PREZENTACIJA SEMINARSKIH RADOVA IZ PREDMETA OBJEKTNO- ORJENTISANO PROGRAMIRANJE NA FINra

PREZENTACIJA SEMINARSKIH RADOVA IZ PREDMETA OBJEKTNO- ORJENTISANO PROGRAMIRANJE NA FINra
21. Maja 2021. Komentari isključeni za PREZENTACIJA SEMINARSKIH RADOVA IZ PREDMETA OBJEKTNO- ORJENTISANO PROGRAMIRANJE NA FINra Aktuelnosti,Nekategorisano,Nekategorisano,Novosti FINra

Dana, 20. maja 2021. godine studenti  prve godine studijskog programa Računarstvo i Informatika  uspješno su  prezentirali  seminarske  radove  iz predmeta Objektno – orjentisano programiranje kod mr. sc. Aldijana Omerović, predavač na FINra.

Teme i studenti koji su prezentovali svoje seminarske radove su:

  • Dropić Kenan – Konstruktor i destruktor u C++ programskom jeziku
  • Kerim Lugonić – Program za kviz u C++ programskom jeziku
  • Ziba Junuzović – Programski jezik C

Cilj predmeta Objektno – orjentisano programiranje je upoznati studenta sa konceptom klasa i objekata. Zatim skrenuti pažnju studentima na intelektualni proces apstrakcije, kojim se zanemaruju irelevantna svojstva stvarnih objekata, kako bi mogli biti opisani kroz računalne objekte. U konačnici studentu mora biti omogućeno samostalno kreiranje jednostavnog OO modela neke pojave iz stvarnog svijeta.  Naznačiti studentima i objektno –orijentirane aspekte PHP-a s kojima će se susretati tokom studija.

Student prve godine studijskog programa Računarstvo i Informatika, Kerim Lugonić svoju kreativnost je iskazao kreirajući program za kviz C++ programskom jeziku.

Izrada i prezentacija seminarskih radova za studente na FINra je obavezna na svim predmetima svih studijskih godina.

Studenti će pored znanja i vještina iz određenog predmeta steći i znanja i vještine u javnom nastupu i prezentiranju, što je jedna od ključnih kompetencija koju treba da posjeduje svaki student na FINra i na taj način bude spreman za tržište rada.

Visokoškolska ustanova  FINra je svojim studentima omogućila da svoje seminarske radove mogu prezentirati in class ili online, putem ZOOM platforme.

About The Author

mainmpo