PREZENTACIJA U OKVIRU PROGRAMA ”WORK & TRAVEL”

PREZENTACIJA U OKVIRU PROGRAMA ”WORK & TRAVEL”
21. Decembra 2021. Komentari isključeni za PREZENTACIJA U OKVIRU PROGRAMA ”WORK & TRAVEL” Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 20.12.2021 godine, u prostorijama Visokoškolske ustanove FINra, studentima I, II, III i IV godine održana je prezentacija u okviru programa ”Work and Travel USA”.

Work and Travel je program kulturne razmjene studenata. Program W&T je namjenjen studentima sa teritorije Srbije, BiH i Hrvatske. Cilj programa je sticanje radnog iskustva, stručnog usavršavanja kao i upoznavanja kulture i sticanje novih prijateljstava. Kroz program razmjene studenata Work and Travel, studentima se pruža jedinstvena prilika za putovanje i rad u Americi.

Šezdesetih godina, US State Departmant pokrenuo je seriju programa putem kojih se mladim ljudima širom svijeeta pruža mogućnost da iskuse „Američki način života“ u određenom vremenskom periodu. U samom početku bio je to samo program putovanja, ali nedugo potom prerastao je u jedinstven program nazvan Work and Travel. Učešćem na Work and Travel programu kulturološke razmjene, studenti stiču mogućnost da provedu do pet meseci u SAD radeći sezonske studentske poslove sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta i da putuju širom Amerike.

Agencija Experience organizuje ovaj program u Srbiji, Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini u saradnji sa zvanično akreditovanim američkim organizacijama, tj. sponzorima.

Ovim povodom, Visokoškolska ustanova FINra i Experience Work and Travel d.o.o., zaključili su sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji.

Potpisivanju sporazuma pristupili su prof. dr.sc. Ismet Kalić, direktor i mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja ispred Visokoškolske ustanove FINra te direktor ”W&T” Goran Udovičić.

Sporazum predstavlja prvi korak ka definisanju konkretnih programa saradnje, organizacije edukacija i specijalističkih obuka, kao i zajedničkih naučno-istraživačkih projekata koji su predmet Sporazuma.

About The Author

mainmpo