PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO ZA PRISTUP KOLEKCIJI ELEKTRONSKIH KNJIGA „EBOOK BUSINESS SUBSCRIPTION COLLECTION”

PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO ZA PRISTUP KOLEKCIJI ELEKTRONSKIH KNJIGA „EBOOK BUSINESS SUBSCRIPTION COLLECTION”
22. Jula 2021. Komentari isključeni za PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO ZA PRISTUP KOLEKCIJI ELEKTRONSKIH KNJIGA „EBOOK BUSINESS SUBSCRIPTION COLLECTION” Aktuelnosti,Novosti FINra

U januaru 2009. godine Edukativno-konsultantska kuća FINconsult uspostavila je poslovnu saradnju sa EBSCO Publishingom, jednom od najvećih svjetskih baza elektronskih knjiga, časopisa i publikacija. Naučno-stručni časopis Poslovni konsultant je indeksiran u dvije baze EBSCO Publishinga, Business Source Corporate i Business Source Complete .

Direktor Visokoškolske ustanove FINra prof.dr.sc. Ismet Kalić je proširio saradnju sa kompanijom EBSCO i  potpisao novi ugovor o godišnjoj pretplati na kolekciju elektronskih knjiga EBSCO eBook Business Subscription Collection, u cilju omogućavanja studentima FINra pristup savremenoj literaturi iz oblasti finansija i računovodstva, računarstva, informatike i IT.

Visokoškolska ustanova FINra je trenutno jedini pretplatnik ovih elektronskih knjiga u Bosni i Hercegovini. 

Potpisivanjem ovog ugovora omogućavamo našim studentima i nastavnicima pristup jednoj od najvećih baza e-knjiga koja broji preko 22.000 jedinica iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poduzetništva, računarstva i informatike. S obzirom da smo u nastavnom planu i programu predvidjeli predmet Poslovni engleski jezik i da smo postavili za cilj da naši studenti govore fluently poslovni engleski jezik, pristup ovoj kolekciji knjiga će poduprijeti ostvarenje ovog cilja. Mi želimo da  naš student bude moderan stručnjak iz oblasti finansija i računovodstva  koji govori engleski jezik. Također pristupom savremenoj svjetskoj literaturi ćemo unaprijediti i naučno-istraživački rad Visokoškolske ustanove FINra, istakao je nakon potpisivanja ugovora prof.dr.sc. Ismet Kalić direktor Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli.

Dragan Nikolić, regionalni menadžer EBSCO Publishing-a za jugoistočnu Evropu, zadovoljan je dugogodišnjom saradnjom sa FINconsultom, a posebno proširenjem saradnje sa Visokoškolskom ustanovom  FINra.

Ljudska znanja se svakim danom nesagledivo uvećavaju i traže od svakog od nas da obrazovanje shvati kao svoju društvenu obavezu i put ka boljem životu”, rekao je regionalni menadžer Dragan Nikolić.

About The Author

mainmpo