PROFESOR FINRA IZABRAN U SAVJET ZA VISOKO OBRAZOVANJE

PROFESOR FINRA IZABRAN U SAVJET ZA VISOKO OBRAZOVANJE
9. Februara 2022. Komentari isključeni za PROFESOR FINRA IZABRAN U SAVJET ZA VISOKO OBRAZOVANJE Aktuelnosti,Novosti FINra

U cilju razvoja i unapređivanja visokog obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, Vlada TK je u utorak na mandat od četiri godine, imenovala Savjet za visoko obrazovanje.

Radi se o stručnom i savjetodavnom tijelu Vlade Kantona u oblasti visokog obrazovanja, čiji je predsjednik Enes Duvnjaković, kao predstavnik visokoškolske ustanove.

Članovi, predstavnici visokoškolskih ustanova su Vedad Gurda, Vlatko Šeparović, Vesna Bratovčić i Edin Glogić, a Sanela Dedić je član kao predstavnik Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona, dok je Adnan Mešalić kao predstavnik privrede član ovog tijela.

Doktor ekonomskih nauka Edin Glogić je vlasnik preduzeća “Fintech” Kalesija. Profesor je i zamjenik direktora Visokoškolske ustanove FINra i docent na Univerzitetu u Vitezu, predsjednik odbora za KPR u Savezu računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH i savjetnik Uprave u Adriatic Group. Također, dr. Glogić je ovlašteni revizor, certificirani računovođa, sudski vještak i forenzički revizor.

CV – Doc.dr.sc. Edin Glogić, profesor

About The Author

mainmpo