PROMOVISANA KNJIGA “OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM” AUTORA ELMIRA RAMIĆA I ZLATKA GLAVINIĆA

PROMOVISANA KNJIGA “OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM” AUTORA ELMIRA RAMIĆA I ZLATKA GLAVINIĆA
22. Decembra 2020. Komentari isključeni za PROMOVISANA KNJIGA “OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM” AUTORA ELMIRA RAMIĆA I ZLATKA GLAVINIĆA Aktuelnosti,Novosti FINra

PROMOVISANA KNJIGA “OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM” AUTORA ELMIRA RAMIĆA I ZLATKA GLAVINIĆA

 

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli danas je promovisana knjiga “Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom” autora Elmira Ramića i Zlatka Glavinića.

Ova knjiga na jedinstven i pregledan način obrađuje materiju vezanu za trgovinu utemeljenu na propisima. Napisana je na 152 stranice i sadrži 14 poglavlja. Između ostalog govori o  pružanju trgovačkih usluga, posebnim oblicima i uslovima za obavljanje trgovine, propisima o cijenama i njihovoj primjeni. Autori Elmir Ramić i Zlatko Glavinić dugogodišnji su tržišni inspektori i aktivni učesnici u pripremi većine zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti trgovine, koji su u posljednjih 20-ak godina donošeni na svim nivoima vlasti. Kako su istakli danas u ovu knjigu su pretočili svoje veliko profesionalno iskustvo te objasnili najčešće greške i propuste iz prakse.

Knjiga je posebno značajna zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini ne postoji veći broj knjiga i udžbenika koji se bave ovom problematikom i na ovaj način, rečeno je na današnjoj promociji. Recenzent, prof. dr. Ismet Kalić je naglasio da knjiga „Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom“ na jednom mjestu čitaocima donosi teorijska znanja, praktične vještine i propise vezane za trgovinu. Po svom sadržaju, ali i načinu na koji je napisana namijenjena je širokom krugu čitalaca, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Prvenstveno trgovcima, ali i drugim subjektima koji su povezani sa trgovinom: menadžerima. računovođama, revizorima, knjigovođama, kazao je profesor Kalić. Zanimljivo je da je ova knjiga namijenjena i građanima, koji u njoj mogu dobiti obilje informacija o svojim pravima koja imaju kao kupci.

Izdavač knjige „Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom“ je Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli. Studentica Nermina Kalić i profesor na ovoj Visokoj školi doc. dr. Edin Glogić naglasili su da će knjiga značajno obogatiti biblioteku FINra i biti od koristi i studentima i profesorima, posebno zbog činjenice da se na trećoj godini studija izučava predmet „Računovodstvo, trgovina, usluga“.

Promocija knjige “Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom” – prezentacija

About The Author

mainmpo