STUDENTI FINra POSJETILI CENTAR ZA ROBOTIKU – DKR TUZLA

STUDENTI FINra POSJETILI CENTAR ZA ROBOTIKU – DKR TUZLA
11. Novembra 2022. Komentari isključeni za STUDENTI FINra POSJETILI CENTAR ZA ROBOTIKU – DKR TUZLA Aktuelnosti,Nekategorisano,Novosti FINra

Dana 11.11.2022. godine, studenti II i III godine studijskog programa “Računarstvo i informatika”, smjer Softversko inženjerstvo i predavač na FINra mr.sc. Irma Ibrišimović, posjetili su Njemački centar za robotiku- DKR u Tuzli.

U okviru posjete, studenti FINra prisustvovali su prezentaciji o uslugama i poslovanju DKR- Centra za robotiku. Također, imali su priliku kroz praktičan rad se upoznati sa industrijskim robotima i QA na temu robotizacije.
DKR – Njemački centar za robotiku realizuje automatizaciju proizvodnje sa i bez robota, u svrhu povećanja tačnosti, efikasnosti i produktivnosti industrijskih procesa. Dodatno, DKR pruža konsultantske usluge regionalnim industrijskim kompanijama, edukacije zaposlenika i studenata koji se žele usavršavati na polju automatike, robotike i CNC mašina.

Visokoškolska ustanova FINra je zaključila sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji sa Njemačkim centrom za robotiku – DKR Tuzla, što predstavlja prvi korak u uspostavljanju zajedničke saradnje na polju inženjerstva, kroz provođenje različitih oblika projekata, organizacije zajedničkih seminara, radionica i edukacija za studente studijskog programa “Računarstvo i informatika”.

Ovim činom FINra je pokazala otvorenost za saradnju sa okruženjem u cilju unapređenja kvalitete nastavnih procesa, ostvarivanja i obezbjeđivanja zajedničkih interesa.

About The Author

mainmpo