STUDENTI II GODINE STUDIJSKOG PROGRAMA RAČUNARSTVO I INFORMATIKA PRISUSTVOVALI WEBINARU JAVASCRIPT

STUDENTI II GODINE STUDIJSKOG PROGRAMA RAČUNARSTVO I INFORMATIKA PRISUSTVOVALI WEBINARU JAVASCRIPT
26. Oktobra 2021. Komentari isključeni za STUDENTI II GODINE STUDIJSKOG PROGRAMA RAČUNARSTVO I INFORMATIKA PRISUSTVOVALI WEBINARU JAVASCRIPT Aktuelnosti,Novosti FINra

Na vježbama iz predmeta Baza podataka i modeli poslovanja koje je održala predavač mr.sc. Irma Ibrišimović, studenti II godine akademskog studijskog programa Računarstvo i informatika sa usmjerenjem Programsko inženjerstvo danas su pratili online webinar JavaScript putem Zoom platforme iz IT kabineta Visokoškolske ustanove FINra.

Webinar je organizovao Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u sklopu Meet and Code incijative. Studenti su imali priliku da steknu korisna znanja o programskom jeziku JavaScript,  saznaju za šta se on najčešće koristi, kao i da nauče osnove kodiranja u JavaScript-u.

Nastavni plan i program akademskog studijskog programa Računarstvo i informatika sadrži, u sklopu predmeta Osnove web programiranja, nastavne jedinice o programskom jeziku JavaScript, HTML 5, CSS, sintaksa PHP programskog jezika, priprema web aplikacije, izrada i instaliranje web aplikacije, testiranje aplikacije i traženje pogrešaka i upravljanje projektnim kodom.

Studentima FINra su obezbijeđeni vrhunski uslovi za studiranje, modern opremljene učionice i kabineti, savremena IT oprema, te najbolji profesori, predavači, asistenti i stručnjaci iz prakse. Znanja iz oblasti IT, koja studenti usvajaju tokom studija na FINra, su direktno primjenjiva u poslovnoj praksi i pružit će im sigurno zaposlenje, nakon završetka studija.

st2
st3
st1
st4
previous arrow
next arrow
About The Author

mainmpo