STUDENTI III GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ PRIMJENE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA

STUDENTI III GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ PRIMJENE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA
13. Februara 2021. Komentari isključeni za STUDENTI III GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ PRIMJENE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti III godine Visoke škole FINra polagali su 13. februara 2021. godine završni ispit iz predmeta Primjena finansijskog menadžmenta kod predmetnog nastavnika prof. dr. sc. Ismeta Kalića, profesora na FINra.

Važnost ovog predmeta, kao i ozbiljnost i rad studenata pokazuje izlaznost studenata na ovaj ispit, na koji se odazvala većina studenata, raspoređeni u grupama.

Silabus predmeta Primjena finansijskog menadžmenta  u potpunosti je usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje certificirani računovođa. Usklađivanje silabusa je izvršeno po ciljevima izučavanja predmeta, ishodu učenja, sadržaju predmeta, literaturi, broju ECTS bodova, načinu provođenja ispita, sačinjavanju ispitnih pitanja, načinu ocjenjivanja, kao i predavačkim kompentencijama odgovornog profesora.

FINra je u svoj Nastavni plan i program za treću i četvrtu godinu studija uvrstila svih pet predmeta predviđenih za sticanje zvanja certificirani računovođa: Poslovno pravo i porezi, Primjena finansijskog menadžmenta, Primjena upravljačkog računovodstva, Finansijsko izvještavanje i Revizija i sistemi interne kontrole. Pored toga što su usklađeni silabusi navedenih predmeta, FINra je na ove predmete postavila predmetne nastavnike odnosno odgovorne profesore sa dugogodišnjim iskustvom u visokom obrazovanju i finansijsko-računovodstvenoj profesiji, koji posjeduju profesionalno zvanje ovlašteni revizor.

Na ovaj način FINra želi da ispuni propisane uvjete, kako bi studenti bili oslobođeni od polaganja predmeta, a sve u skladu sa Pravilnikom o uvjetima i postupku redukcije ispita za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH, koji je donijela Komisija za računovodstvo i reviziju BiH.

Visoka škola FINra je uskladila svoj Nastavni plan i program sa Nastavnim planom i programom za sticanje  zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH.

 

 

Oznake
About The Author

mainmpo