VELIKO INTERESOVANJE ZA STIPENDIJE NA FINra

VELIKO INTERESOVANJE ZA STIPENDIJE NA FINra
5. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

Dana 27.06.2017. godine u prostorijama Visoke škole za finasije i računovodsvo FINra u Tuzli je uspješno organizirano testiranje za stipendije za studente za akademsku 2017/2018. godinu.

Testiranje je prilika da studenti pokažu svoje znanje i ostvare odgovarajuću stipendiju na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom učenika koji su pristupili testu za stipendije. Osim ovih stipendija, našim studentima ćemo omogućiti i stipendije koje će davati uspješna preduzeća sa područja TK, sa kojima smo potpisali Sporazum o poslovnoj saradnji, i  u kojima će naši studenti obavljati praksu”, istako je Doc.dr. Ismet Kalić, direktor Visoke škole FINra.

Zbog velikog interesovanja i kontinuiranog prijavljivanja novih učenika, Visoka škola FINra će organizirati dodatno testiranje za stipendije 06. jula 2017. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 sati u amfiteatru Visoke škole FINra.

Više informacije i prijave za upis na www.finra.ba

Online prijavu za upis možete izvršiti: Ovdje

Okvirna pitanja za prijemni test za stipendije možete preuzeti: Ovdje

Bodovanje za stipendije se vrši po osnovu dva kriterija:

  1. Prosječna ocjena tokom četverogodišnjeg srednjoškolskog školovanja (max 50 bodova)
  2. Pokazano znanje na prijemnom testu (max 50 bodova).

Za prijemni test za stipendije potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju: diploma i svjedočanstva sva četiri razreda srednje škole. Dokumentacija se može dostaviti preporučeno poštom ili lično u Studentsku službu Visoke škole FINra u originalu ili ovjerenoj fotokopiji ili skenirano na e-mail:  [email protected]

About The Author

Leave a reply

mainmpo