VELIKO INTERESOVANJE ZA VANREDNI STUDIJ NA FINra

VELIKO INTERESOVANJE ZA VANREDNI STUDIJ NA FINra
17. Jula 2018. Komentari isključeni za VELIKO INTERESOVANJE ZA VANREDNI STUDIJ NA FINra Aktuelnosti FINra

U toku je upis redovnih i vanrednih studenata na prvu  godinu studija Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u akademskoj 2018/19. godini. Nastava za vanredne studente je posebno koncipirana i  odvija se u vanradno vrijeme i u dane vikenda. Da je takav pristup prepoznat od

strane osoba koje su zaposlene i imaju srednju stručnu spremu, a žele da steknu aklademsku diplomu na FINra, govori činjenica da je u porastu broj novoupisanih vanrednih studenata.  Knjige i ostala literatura obezbjeđena je u elektronskoj formi i besplatna je za sve studente.

Dva novoupisana studenta na Visokoj školi FINra, Asim Osmanović i Eldar Osmanović, oba iz Gradačca, odlučili su se upravo za vanredni studij, jer zbog poslovnih obaveza nisu u mogućnosti redovno dolaziti na nastavu.

“Uvjeren sam da je FINra pravi izbor za mene, kao i za druge zaposlene ljude koji žele studirati i steći akademsku diploma iz oblasti ekonomije. Uz prilagođeni nastavni program za vanredne studente i nastavne materijale potrebne za polaganje ispita, mišljenja sam da ću steći znanja i vještine potrebne za rad na poslovima finansija i računovodstva” kazao je Asim.

“Mene je posebno privuklo to što FINra daje primat praktičnim znanjima i vještinama. Teorija  je zastupljena samo onoko koliko je to neophodno da upotpuni i nadopuni praktično znanja. Svi znamo da na fakultetima je previše teorije, a da je praksa zastupljena malo ili nimalo”, nakon upisa kazao je Eldar, vanredni student I godine.

 

UPIS U TOKU!

Više informacija o studijskom programu i upisu na FINra na: www.finra.ba,

Tel. 035/310-390 ili na e-mail: [email protected].

About The Author

mainmpo