VISOKA ŠKOLA FINRA, DISTI I SPIN DONIRALI RAČUNARSKU OPREMU, I RAČUNOVODSTVENE PROGRAME ZA REALIZACIJU NASTAVNIH AKTIVNOSTI UČENIKA JU MJEŠOVITE SREDNJE EKONOMSKO-HEMIJSKE ŠKOLE U LUKAVCU

VISOKA ŠKOLA FINRA, DISTI I SPIN DONIRALI RAČUNARSKU OPREMU, I RAČUNOVODSTVENE PROGRAME ZA REALIZACIJU NASTAVNIH AKTIVNOSTI UČENIKA JU MJEŠOVITE SREDNJE EKONOMSKO-HEMIJSKE ŠKOLE U LUKAVCU
23. Novembra 2017. Komentari isključeni za VISOKA ŠKOLA FINRA, DISTI I SPIN DONIRALI RAČUNARSKU OPREMU, I RAČUNOVODSTVENE PROGRAME ZA REALIZACIJU NASTAVNIH AKTIVNOSTI UČENIKA JU MJEŠOVITE SREDNJE EKONOMSKO-HEMIJSKE ŠKOLE U LUKAVCU Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola FINra, Disti d.o.o. Sarajevo i SPIN d.o.o. Tuzla su donirali računarsku opremu i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole u Lukavcu.

 

Na press konferenciji upriličenoj ovim povodom, direktor Visoke škole FINra, Doc.dr. Ismet Kalić je izjavio:

Visoka škola FINra, Disti i Spin kao društveno odgovorne firme su donirale računarsku opremu i računovodstvene programe za obuku učenika JU MS ekonomsko-hemijske škole Lukavac. Oprema će se koristiti za praktičnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo i Praktično osposobljavanje. Učenici će moći sada da stiču praktična znanja i vještine rada na aplikativnim računovodstvenim programima. Na ovaj način će se unaprijediti kvaliteta praktične nastave, što će za rezultat imati povećanje nivoa znanja koje je prepoznatljivo na tržištu rada”.

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo pružiti učenicima praktično znanje i vještine rada u softverskim programima koje naša kuća izrađuje i koji se koriste kod velikog broja preduzeća. Softverski programi koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i plaće”, izjavio je Amir Mosorović, izvršni direktor softverske kuće SPIN d.o.o. Tuzla.

 

Zahvalni smo što smo dobili podršku od tri vodeće kuće iz oblasti edukacija, izrade softvera i nabavke računara, sigurni smo da će ova donacija poboljšati i unaprijediti kvalitet naše nastave i da ćemo kao rezultat svega imati učenike koji će biti spremniji za tržište rada”, izjavila je direktorica JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac, Merlina Imamović.

 

Visoka škola je prošle godine donirala računarsku opremu i računovodstvene programe Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli.

Ove godine Visoka škola FINra sa svojim partnerima nastavlja dobru praksu društveno odgovornog ponašanja tako da je ovo prva u nizu donacija računarske opreme i računovodstvenih programa koji će se donirati Ekonomskim školama u općinama: Lukavac, Banovići, Srebrenik, Gračanica i Kalesija.

About The Author

mainmpo