VISOKA ŠKOLA FINRA JEDINA U REGIONU SA PRISTUPOM E-BIBLIOTECI EBSCO

VISOKA ŠKOLA FINRA JEDINA U REGIONU SA PRISTUPOM E-BIBLIOTECI EBSCO
5. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

Dana 15.07.2017. godine u prostorijama Visoke škole za finasije i računovodsvo FINra u Tuzli je izvršena prezentacija efikasnijeg korištenja EBSCO publishing baze elektronskih knjiga “EBSCO – eBook Business Subscription Collection”.

U cilju omogućavanja studentima i nastavnom osoblju Visoke škole za finansije i računovdstvo FINra pristup savremenoj literaturi iz oblasti finansija i računovodstva,  Visoka škola FINra je obezbjedila licencu na kolekciju elektronskih knjiga EBSCO.

Trening pod nazivom “Puna pretraga naučne baze podataka, elektronskih resursa i poboljšanje kvaliteta naučnih istraživanja” je održala Mr.sc. Tamila Mirkamalova (uža naučna oblast: biznis menadžment i korporativne finansije), trening specijalista za EBSCO publishing za područje Jugoistočne Evrope i Rusije, koja je prezentirala alate efikasnijeg korištenje kod pretraživanja i pronalaska literature, knjige, članaka.

Trening specijalista za EBSCO publishing za područje Jugoistočne Evrope i Rusije, Mr.sc. Tamila Mirkamalova 

Predstavnica Ebsco za JIE Mr.sc. Tamila Mirkamalova je ovom prilikom  izjavila „EBSCO – e Book Business Subscription Collection broji preko 14.500 jedinica iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poduzetništva,  od 10 najvećih svjetskih izdavača savremene literature iz ekonomije i biznisa.” Također je dodala “Da je Visoka škola FINra Tuzla jedina visokoškolska ustanova u BiH, a među svega nekoliko u regionu, koja ima licencu za  pristup ovoj prestižnoj bazi elektronskih knjiga.”  

„Pristupom savremenoj svjetskoj literaturi ćemo afirmirati i unaprijediti naučno-istraživački rad na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra, unaprijediti kvalitetu nastave, podići nivo stručne kompentencije kako studenata tako i nastavnog osoblja, te dati podršku ostvarenju jednog od ciljeva koje smo postavili na FINra, da naši student fluently govore poslovni Engleski jezik”, istakao je Doc.dr. Ismet Kalić, direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra.

„Visoka škola FINra je svojim studentima obezbjedila svu literaturu i udžbenike besplatno. Takođe nam je obezbjedila i besplatan pristup EBSCO-voj bazi elektronskih knjiga.  Svakodnevno pristupam EBSCO-voj  bazi, radi izrade seminarskih radova, prezentacija za praktično osposobljavanje kao i za profesionalno osposobljavanje, kako bi bila u toku sa svjetskom ekonomskom literaturom, a ujedno unaprijeđujem svoje znanje iz engleskog jezika“, istakla je Elma Kadrić, studentica Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra.

Treningu su prisustvovali studenti i nastavno osoblje Visoke škole FINra.

 

About The Author

Leave a reply

mainmpo