VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra JEDINSTVENA U REGIONU

VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra JEDINSTVENA U REGIONU
8. Maja 2019. Komentari isključeni za VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra JEDINSTVENA U REGIONU Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli osnovana je jula 2016. Iako mlada FINra je već prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. FINra je postavila cilj da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo. U toku je upis četvrte generacije redovnih i vanrednih studenata u akademsku 2019/2020 godinu. FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena, čime je omogućeno da se na FINra upisuju studenti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Omogućen je prelazak studenata sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na II, III i IV godinu studija. Velika je zainteresiranost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studija na FINra za osobe koje imaju završenu trogodišnju visoku školu sa ostvarenih 180 ECTS bodova.

JEDINSTVEN SPOJ TEORIJE I PRAKSE je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada. 16 RAZLOGA ZA STUDIRANJE NA FINRA:

1. Jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina.

2. Zaposlenje kod poznatog poslodavca.

3. Podrška kroz otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i agencija.

4. Sticanje uslova za zvanje certificirani računovođa.

5. Certifikat za vođenje poslovnih knjiga.

6. Vrhunski profesori.

7. Moderne učionice i savremena IT oprema.

8. Stipendije tokom studiranja.

9. Praksa u privatnim i javnim preduzećima i institucijama.

10. Pristup biblioteci eBook Business Subscription Collection sa 16.500 knjiga i udžbenika.

11. Prisustvo FINconsultovim seminarima bez naknade tokom studiranja.

12. Govorit ćete fluently poslovni engleski jezik.

13. Pristup e-izdanju međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant.

14. Obezbijeđena besplatna literatura i udžbenici.

15. Četverogodišnji studijski program (240 ECTS bodova).

16. Plaćanje u 12 rata.

FINra će za akademsku 2019/2020 godinu dodijeliti stipendije svim učenicima srednjih škola, koji pristupe testiranju za stipendije. Stipendije će biti dodijeljene zavisno od postignutog uspjeha u srednjoj školi i ostvarenog broja bodova na testu, u rasponu od 250 do 2.500 KM, koliko iznosi godišnja školarina na FINra. FINra je obezbjedila stipendije u punom iznosu školarine, bez polaganja testa za stipendije, za učenike generacije i učenike članove porodice šehida i poginulih boraca. Naredni termin testiranja za stipendije je subota, 25. maj 2019. u 10 sati.

Posjetite nas na adresi Mitra Trifunovića Uče br. 9 Tuzla, tel.:+387 35/310-390, e-mail: [email protected], web: www.finra.ba.

About The Author

mainmpo