VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER 4. FESTIVALA SAVREMENE ŽENE

VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER 4. FESTIVALA SAVREMENE ŽENE
19. Juna 2021. Komentari isključeni za VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER 4. FESTIVALA SAVREMENE ŽENE Aktuelnosti,Novosti FINra

Nizom kulturnih sadržaja u Ateljeu Ismet Mujezinović, Hrvatskom kulturnom centru i Narodnom pozorištu u Tuzli, uz obraćanja predstavnika izvršne vlasti, nekoliko ambasadorica u BiH i drugih uspješnih žena savremenog društva, svečano je otvoren 4. međunarodni Festival savremene žene koji je trajao od 17. do 20. juna 2021. godine.

Ponosni partner ovogodišnjeg 4. Festivala savremene žene u Tuzli je i Visokoškolska ustanova FINra Tuzla. 

Ovaj jedinstveni festival povezuje i podržava uspješne priče BiH, regije i svijeta, a ujedno motiviše mlade žene.

Festival savremene žene slavi uspjeh i potiče pojedince ali i cijele kompanije i institucije da poboljšaju svoju svrhu, ciljeve i organizaciju kroz motivaciju svojih uposlenica, stvara im mogućnost ka napretku i sl. Festival promoviše uspjeh ali i hrabrost žene koje su imale snagu da preuzmu odgovornost i uspjele da budu vrhunske u svome poslu.

Svake godine na festivalu su zastupljene jako interesantne govornice iz različitih djelatnosti, a neke od tema na ovogodišnjem Festivalu savremene žene su: kako vladati svojim vremenom, kako biti kreativna, koje su moći društvenih mreža, te kako odgovoriti na nove poslovne izazove nastale zbog pandemije Covid-19.

FINra kao društveno odgovorna obrazovna institucija je prepoznala značaj festivala za Bosnu i Hercegovinu i region.

Na Festivalu na kojem je učestvovalo više od 100 govornica iz 17 država, učešće su uzele i prestavnice Visokoškolske ustanove FINra, mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja i studentica IV godine i predstavnik Studentskog vijeća Nermina Kalić.

Podjelile su svoje iskustvo napredovanja, rada i truda u polju ekonomije dijeleći svoje ključne principe uspjeha.

Pored navedenog, istakle su važnost obrazovanja ženske populacije, kvalitet obrazovanja i šta Visokoškolska ustanova FINra može ponuditi ženi na njenom putu ka uspjehu. Sve benefite koje nudi Visokoškolska ustanova FINra za svoje studente su samo jaki temelji ka sigurnoj i uspješnoj budućnosti njenih studenata.

Visokoškolska ustanova FINra ove godine odvaja fond od čak 100.000 KM za stipendiranje studenata. Posljednje testiranje za stipendije će se održati 26.06.2021. godine sa počekom u 10 h online i u prostorijama FINra.

Iz priloga sa naše facebook stranice možete poslušati govor naših predstavnica na ovogodišnjem festivalu.

https://www.facebook.com/finra.visoka.skola/videos/2908083679466011

 

About The Author

mainmpo